​Foment adjudica les obres de millora de la travessia de Gerri de la Sal

L'actuació suposarà una inversió de 2,14 milions d'euros

per ACN, 9 de setembre de 2015 a les 09:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de setembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Imatge del tram de la N-260 a Gerri de la Sal que es millorà. Foto: ACN


El Ministeri de Foment ha adjudicat les obres d'ampliació i millora del tram de la N-260 que transcorre per Gerri de la Sal. Aquesta actuació que suposarà una inversió de 2,14 milions d'euros suposarà una important millora a la seguretat vial pel que fa al tant als vehicles com als vianants. L'obra, d'encara no un quilòmetre de longitud, afectarà del punt quilomètric 292,600 al 293,420. L'amplada de la via en aquesta zona és de 5,50 metres i dificulta el creuament de dos vehicles pesats. Per aquest motiu s'ampliarà la via i es faran voreres. El tràfic per aquest punt és d'uns 3.500 vehicles al dia.


El projecte de construcció contempla fonamentalment l'ampliació de la plataforma en un tram d'uns 450 metres on no hi ha habitatges a la part del riu. En aquest tram, es construiran voreres per millorar la seguretat vial dels vianants. Aquesta actuació permetrà arribar als 6 metres de via (dos carrils de 3 metres). Aquestes obres també preveuen la reposició del ferm a tota la zona d'ampliació i la millora del ferm a la resta de carretera que travessa Gerri de la Sal.

El Ministeri de Foment assegura que els materials emprats en les obres garantiran la integració de l'obra de millora en un entorn com el de Gerri de la Sal, indret històric declarat bé d'interès cultural. 

Foment va iniciar al juny del 2011 les obres de la variant de Gerri de la Sal, tot i que al novembre del 2013 el Ministeri va fer pública la renúncia a l'obra per motius pressupostaris. Per això, finalment Foment ha optat per millorar l'actual travessia ja existent enlloc de construir la variant, amb una inversió prevista de més de 46 milions d'euros. 

 

Participació