Endesa renova el telecontrol de la subestació de Llavorsí

Amb l'objectiu de millorar el servei elèctric del Pallars Sobirà

per Redacció, 20 d'agost de 2015 a les 12:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'agost de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Imatge de la subestació elèctrica de Llavorsí. Foto: Endesa


Endesa ha finalitzat recentment treballs de renovació tecnològica a la subestació de Llavorsí amb l’objectiu d’incrementar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric als prop de 1.400 clients que depenen d’aquesta infraestructura, els quals es troben repartits en deu dels quinze municipis que té el Pallars Sobirà: Alins, Esterri de Cardós, Farrera, la Guingueta d’Àneu, Lladorre, Llavorsí, Rialp, Soriguera, Tírvia i Vall de Cardós.


L’actuació, que ha suposat una inversió de 30.000 euros, aportats íntegrament per la companyia, ha consistit a instal·lar un nou sistema de telecontrol, que mitjançant els equips d’actuació remota i un sistema de comunicacions permet accionar a distància els dispositius de maniobra des del Centre de Control que la Companyia té a Barcelona. Aquesta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, ja siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs. D’aquesta manera s’estalvia temps en la localització d’avaries i s’agilitza, en molt, la resolució i el temps d’interrupció del subministrament elèctric.

Els treballs, que formen part dels plans d’inversió de la companyia, no només comporten una millora en la qualitat i la continuïtat del subministrament als clients, sinó que són un pas més per dotar la infraestructura elèctrica dels darrers avenços tecnològics i d’un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant l’automatització de les seves infraestructures, un aspecte bàsic de les anomenades xarxes intel·ligents (smart grids).

 

Participació