Capdella s'escriu amb «p»

​Després d'anys de reivindicació, l'Ajuntament de la Torre de Capdella aconsegueix un canvi en la toponímia oficial

per Redacció, 9 de juny de 2015 a les 10:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Detall d'un senyal de trànsit amb Capdella escrit amb 'p' Foto: Ajuntament La Torre de Capdella


'Cabdella' i 'Oveix' ja són història. El Departament de Governació i Relacions Institucionals ha modificat la dada corresponent als noms dels nuclis de població denominats Cabdella, la Central de Cabdella, la Torre de Cabdella i Oveix, per la denominació Capdella, la Central de Capdella, la Torre de Capdella i Obeix, en compliment de l’article 16 del Decret 139/2007, de 26 de juny, pel qual es regulen la denominació, els símbols i el registre d’ens locals de Catalunya.

                   
L’Ajuntament de la Torre de Capdella va iniciar el procés de sol·licitud de canvi de Capdella al gener del 2013, juntament amb el d’Obeix. Els veïns i les veïnes del municipi no havien deixat d’escriure mai Capdella amb 'p', malgrat que en el procés de normalització lingüística Capdella s’havia passat a escriure Cabdella. Així mateix, en tots aquests anys, l’Ajuntament sempre ha escrit Capdella amb 'p' en tota la documentació que ha emès i fins i tot en els senyals de carreteres de titularitat municipal.


Aquesta era una reivindicació històrica i, finalment, s'ha donat la raó a la gent del municipi.

 

Participació