Entra en funcionament el nou vas de l'abocador de Fígols

S'estima en uns 10 anys la durada d'aquest nou espai | Actualment s'hi aboquen unes 13.500 tones a l'any

per Redacció, 4 de febrer de 2015 a les 12:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de febrer de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El nou vas, en ple funcionament aquest matí. Foto: Consell Comarcal Pallars Jussà


El nou vas de l'abocador de Fígols de Tremp ja està en funcionament. Dilluns es van començar a abocar les primeres deixalles al vas petit, un espai amb una capacitat prevista per dos anys. A partir de llavors, es començarà a abocar al vas més gran, on hi ha capacitat per més de 8 anys.


La durada d'aquests dos nous vasos, doncs, s'estima en uns 10-12 anys, depenent del nivell de reciclatge per part de la població. Actualment s'estan abocant unes 13.500 tones a l’any entre els Pallars, l’Alta Ribagorça i la Vall d’Aran.
 
Amb l'obertura del nou abocador s'inicia el procediment per poder tancar l'antic, procés que es farà en diverses fases: la primera, que ja s'està duent a terme, és el moviment de terres per evitar que s'escampin deixalles com paper i bosses. 

L'obra ha comptat amb un pressupost d'1,7 milions d'euros, finançats amb una subvenció directa de l'Agència de Residus de Catalunya al Consell Comarcal.


L'ampliació dels dos vasos és la prevista en el projecte inicial aprovat l'any 1995.
 

 

Participació