Les falles i les fogueres seran un any més les protagonistes de la revetlla de Sant Joan

Les poblacions d'Alins i Isil acullen avui la tradicional baixada de falles | La Xollada d'Auvelles amb Tisora de Sort, el plat fort del dilluns

per Pallars Digital, 23 de juny de 2013 a les 08:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juny de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A la població d'Isil s'hi celebrarà la tradicional festa de les falles, una cerimònia d'origen ancestral declarada Festa Patrimonial d'Interès Nacional el juny de 2010. És una festa de culte al foc en la que es baixen per la muntanya troncs encesos fins al centre del poble. Per a la gent d'Isil, la nit del 23 de juny és sens dubte la més important de l'any i atrau fins al poble milers de visitants que s'acosten per viure l'espectacularitat i la màgia de les Falles. Un espectacle digne de veure, que dura una mica més d'una hora.
 
On també tindrà lloc aquesta tradició és al poble d'Alins, que també aplega un gran nombre de visitants. Les falles d'Alins es van tornar a reprendre fa gairebé 30 anys, després d´una època en què es van deixar de practicar. 
 
24ª Xollada d'Auvelles amb Tisora
 
La vila de Sort acull el dilluns una nova edició de la tradicional Xollada d´Auvelles amb Tisora, que enguany arriba a la seva 24a edició. Aquest esdeveniment de recuperació i difusió d´un ofici antic i tradicional ha esdevingut una cita inel·ludible de la diada de Sant Joan a les contrades pallareses.
 
A més, durant tot el dia es podrà gaudir al Parc del Riuet de la Fira d´Artesania i Productes Agroalimentaris, que en l´edició 2012 va comptar amb una trentena de paradistes, dels quals una tercera part corresponien a productors locals. També s'hi celebrarà la VI Trobada de Col·leccionisme de Plaques, amb presència d´expositors i col·leccionistes vinguts d´arreu dels Països Catalans.
 
Revetlla popular a Tremp
 
A la capital del Pallars Jussà s'organitza, un any més, la revetlla de Sant Joan. La festa presenta enguany dues novetats: d'una banda la nova ubicació a la pista poliesportiva del Juncar, i de l'altra el fet que sigui popular i gratuïta.
 
La festa començarà a la 1:30h de la matinada amb el grup de versions lleidatà Rewind. Després, a les 4h, el dj local Titö Cava animarà el públic fins que surti el sol.