La candidatura de les falles del Pirineu arriba a la Unesco

El dossier inclou les festes de falles de 3 poblacions pallareses: la Pobla de Segur, Alins i Isil

per Pallars Digital, 2 d'abril de 2014 a les 08:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'abril de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El dossier de la candidatura conjuta de les falles del Pirineu ja és a la seu de la Unesco, a París, per optar a convertir-se en patrimoni immaterial de la humanitat el 2015.
 
L´ambaixador Delegat d'Espanya a la Unesco, Juan Manuel de Barandica, acompanyat dels seus homòlegs de França i Andorra, Philippe Lalliot i Maria Ubach, respectivament, van dipositar el passat divendres el dossier de candidatura multinacional de 'Les festes del foc del solstici d´estiu als Pirineus' a la secretària de la Convenció del Patrimoni Immaterial de la Unesco. 
 
Les festes del foc del solstici d´estiu als Pirineus constitueixen un factor d´enriquiment de la diversitat cultural mundial. Amb el dipòsit d´aquest dossier, aquest patrimoni fràgil inicia el camí perquè aquesta festa tradicional, que se celebra en 63 pobles del Pirineu andorrà, espanyol i francès, opti a convertir-se en patrimoni de la Unesco. El dossier inclou les festes de falles de 3 poblacions pallareses: la Pobla de Segur, Alins i Isil.
 
Els diferents agents que han presentat aquest projecte coincideixen en assenyalar que les festes del foc són una tradició comuna heretada dels nostres avantpassats que s´ha de trametre als nostres descendents.