Talarn dedica una capella en memòria a la beata Anna Maria Janer

per Pallars Digital , 27 de gener de 2014 a les 08:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de gener de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

 
REDACCIÓ | El Bisbe de la diòcesi d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan Enric Vives, va oficiar ahir la missa solemne en memòria d'Anna Maria Janer a l'església parroquial de Sant Martí de Talarn. La població pallaresa va voler homenatjar la beata amb una jornada especial, on es va inaugurar la capella dedicada a la seva figura, situada a la mateixa església. 
 
Va ser aquí on, finalitzada la missa, es va descobrir una escultura a mida real de la figura de Janer, obra de l'escultora Rebeca Muñoz.
 
A la jornada hi van assistir diferents personalitats, com el coronel de l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn, el recentment nomenat José Andrés Luján, el vicepresident del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich, o el vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Contante Aranda.
 
Per l'alcalde, Lluís Oliva, Janer és tot un símbol a Talarn, ja que "va ser una dona que va deixar empremta al poble i encara avui li ho agraïm". Segons Oliva, "la jornada va servir per escriure un nou capítol en la història del poble".
 
Un cop finalitzada la missa, l'arquebisbe d'Urgell va destacar la fermesa i la bondat de la figura de Janer, "una dona treballadora amb l'esperit d'ajudar sempre els més desafavorits", fet que va demostrat amb els seus 16 anys a Talarn, poble on va morir.
 
Al finalitzar hi va haver una jornada de portes obertes a les noves instal·lacions de l'Alberg de Talarn.
 

 

Arxivat a:
Arxiu