turisme sostenible

El Pallars Jussà s’adhereix al «Manifest Descobrir» per un nou model de turisme al servei del país

El manifest demana que es plantegi un debat sobre el model turístic ara que han aflorat les contradiccions d’un sistema basat en el turisme internacional de masses

per Redacció, 14 d'abril de 2021 a les 09:50 |
El Pallars Jussà defensa un model de turisme sostenible i de proximitat | CCPJ
"Cal un canvi urgent del model turístic". Aquesta és la crida que fa la revista Descobrir Catalunya, juntament amb les principals entitats de turisme rural i agents turístics d’arreu del país, en un manifest batejat com Manifest Descobrir. Demanen que s’aprofitin els aprenentatges que ha deixat la pandèmia per avançar cap a un nou model de turisme basat en la sostenibilitat.

Des que es va fer públic el passat mes de setembre, diverses institucions s’han sumat al manifest; la darrera és el Consell Comarcal del Pallars Jussà, que recentment ha aprovat al ple la seva adhesió a la iniciativa per unanimitat dels 19 membres que el componen. Altres entitats pallareses que donen suport al manifest, entre altres, són el Consorci de Turisme de les Valls d’Àneu, l’Hotel Terradets o l’Institut Hug Roger III de Sort. També en forma part, des de fa uns dies, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.


El Manifest Descobrir ja compta amb més de 2.300 signants i demana que es plantegi amb urgència el debat sobre el model turístic ara que han aflorat les contradiccions d’un sistema basat en el turisme internacional de masses. Concretament, demanen que s’adoptin cinc mesures molt bàsiques: aplicar criteris de sostenibilitat, promoure estratègicament el turisme de proximitat, millorar la qualitat de l’oferta turística i l’ocupació que genera, ordenar l’activitat per combatre la massificació i, finalment, crear una taula unitària de tots els agents implicats per coordinar les polítiques de turisme.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, ha expressat que “el manifest està en sintonia amb línia que l’ens comarcal treballa des de fa temps per posicionar el Pallars Jussà com una destinació sostenible, potenciant les activitats de natura, cultura i turisme actiu, en un entorn molt autèntic que ofereix benestar i tranquil·litat”.


Amb aquesta decisió, el Consell Comarcal del Pallars Jussà se suma a altres institucions que ja s’han posicionat a favor d’un canvi de model turístic, com els Consells Comarcals del Bages, de l’Alt Urgell, de la Conca de Barberà, la Segarra, l’Anoia i el Priorat, entre d’altres.

 Llegeix el Manifest Descobrir

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació