escoles: balanç setmanal

Sis persones confinades al Pallars una setmana després del retorn a les aules

Actualment no hi ha cap grup aïllat a les comarques pallareses

per Redacció , 19 de gener de 2021 a les 07:47 |

Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 17 de maig.


El Pallars ha iniciat el segon trimestre escolar sense cap grup confinat i amb només sis persones en aïllament, segons es desprèn de les dades que ofereix el Departament d'Educació. Aquestes sis persones aïllades són de l’Escola Àngel Serafí i Casanovas de Sort (5) i de l’Institut de Tremp (1).

El cas de Tremp es troba en confinament per haver donat positiu. Pel que fa a l’escola de Sort, son quatre les persones que han donat positiu els darrers 10 dies. Segons les dades d'Educació, a la comarca s’han detectat tres positius més, dos a l’Institut SES Morelló d’Esterri d’Àneu i un a l’Escola Montsent de Pallars de Rialp, malgrat aquests últims no hagin provocat cap confinament.


En el conjunt de Catalunya, segons les mateixes dades, son 1.650 les aules que estan confinades a causa de l'aparició d'algun positiu. Evidentment, això suposa unes dades molt millors que amb les que es va acabar el desembre, per bé que s'espera que, a mesura que passin els dies i es trobin nous positius, aquesta xifra inicial vagi creixent. En tot cas, ara hi ha 41.085 confinats a causa d'aquests positius -abans de l'aturada n'eren 23.130- i s'han detectat ja 39.869 positius als centres educatius des del setembre.

La previsió del departament és que les xifres continuïn empitjorant durant dos setmanes, com ja ho van fer la setmana passada, perquè es ve d'un període on els centres han estat tancats i no s'han recollit dades, s'està fent un cribratge i la incidència és molt alta a la comunitat. 

Altres notícies que et poden interessar
 


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació