esquí

VÍDEO: Espot inicia la temporada d'esquí amb l'estrena del nou telecadira

L'estació pallaresa té obert prop del 90% del seu domini esquiable durant el pont de la Puríssima

per Redacció , 6 de desembre de 2019 a les 12:42 |

El nou telecadira la Roca ha començat a portar fins a la cota 2.000 els esquiadors que s'han desplaçat fins al complex d'Espot, que ha obert portes aquest divendres coincidint amb l'inici del pont de la Puríssima. El remuntador, que té una capacitat de transport d'unes 2.400 persones cada hora, substitueix el que es va avariar el febrer passat.


Des de l'estació, encaren la temporada de neu amb "optimisme", tenint en compte que aquests dies tenen disponible més d'un 85% del seu domini esquiable i que aquest es podria anar ampliant durant el cap de setmana llarg. A més, una altra de les novetats ha estat la de l'estrena de l'accés automàtic de mans lliures a les pistes.

Qui també ha obert portes aquest divendres és l’estació de Tavascan, tot i que ho ha fet amb les pistes de nòrdic i els circuits de raquetes disponibles. L’estació d’alpí encara no ha obert al públic a l’espera de noves nevades que permetin obrir les pistes d’esquí amb millors condicions. Port Ainé, de la seva banda, ja va obrir les seves instal·lacions ara fa una setmana.

 

Esquiadors baixant del nou telecadira d’Espot. Foto: ACN


El nou telecadira, que ha tingut un cost de 5,7 milions d'euros i recorre una distància d'1,7 quilòmetres, és de la marca Leitner Roperways i compta amb quatre places en cadascuna de les cadires. Pel director de l'estació d'esquí d'Espot i Port Ainé, Xavier Bigordà, la seva posada en marxa suposa "una nova oportunitat" per a les pistes, ja que els hi ha donat un caire de "modernitat".

A més, ha destacat el fet que l'aparell sigui "d'última generació" i compti amb una "tecnologia puntera", que el fa més "eficient". Finalment, i respecte a l'anterior desembragable que tenia més de trenta anys, ha dit que permet pujar unes 200 persones més per hora.

Pel que fa a les perspectives d'aquesta temporada de neu, Bigordà ha dit que aquest primer dia molts clients han vingut a primera hora del matí per estrenar el nou telecadira. A més, ha explicat que feia anys que no obrien amb unes condicions tant favorables, les quals se sumen al bon temps previst per aquests dies de pont. De fet, l'estació compta amb 19 pistes disponibles de les 22 que té en total, amb uns gruixos que oscil·len entre els 20 i els 45 centímetres de neu pols/dura. El domini supera els 20 quilòmetres, amb mil metres de desnivell, i, a més, és característic pel fet de trobar-se dins de frondosos boscos de pi negre. 

L'oferta de serveis d'aquesta estació pallaresa s'incrementa enguany amb un paquet d'excursions amb màquines, les quals van de la cota 1.500 a la 2.000, que inclou sopar i visionat del cel estrellat a Espot. Paral·lelament, els usuaris també tindran a la seva disposició un ampli ventall de propostes pensades per a tots els públics, com ara el Parc Lúdic i d’Aventura amb la pista de trineus, així com el jardí de neu i les raquetes de neu (activitats englobades al forfet de Parc Lúdic), i dos circuits de muntanya, entre altres.

 

Participació