esports

Els germans Tomàs, la Matxicots i Oriol Ruiz, guardonats per la Generalitat

Distingits els mèrits de 78 esportistes i clubs de l’Alt Pirineu i Aran que van excel·lir durant l’any 2018

per Redacció , 30 d'octubre de 2019 a les 09:54 |
Lluís i Andreu Tomàs i una representant de la Matxicots, recollint el guardó | Esports
Els jugadors de Lleida Llista d’hoquei patins, Lluís i Andreu Tomàs, la Rialp Matxicots i Oriol Ruiz són alguns dels pallaresos guardonats aquest dimarts al vespre en l’acte de reconeixement de la Generalitat als esportistes i clubs de l’Alt Pirineu que van excel·lir durant l’any 2018. La gala, celebrada a l’Espai Cultural La Lira de Tremp, ha estat presidida pel secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras; la delegada del Govern, Rosa Amorós, i l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases.

La Generalitat de Catalunya ha reconegut en total 78 esportistes de l’Alt Pirineu i Aran que van obtenir un èxit destacat durant el curs 2018 en les seves respectives especialitats en competicions d’àmbit català, estatal i internacional. Dels 78 guardons individuals, 43 han correspost a esportistes masculins i 35, a femenins. Pertanyen a 22 clubs i entitats del mateix territori de l’Alt Pirineu i Aran, i s’inclouen en 10 disciplines esportives o federacions.


L’any 2018, 30 d’aquests esportistes van quedar primers en Campionats de Catalunya, 67 van fer podi en Campionats d’Espanya (28 van aconseguir medalles d’or), 6 van fer podis en Campionats del Món i 3 en Europeus. Entre els esportistes que s’han distingit hi ha Kilian Jornet (esquí de muntanya), Astrid Fina (esquí adaptat), Àlex Puente (esports d’hivern), Adrian Manero (curling), Miquel Travé i Núria Vilarrubla (piragüisme), entre d’altres.

A tots els esportistes i equips guardonats se’ls ha lliurat una reproducció de la litografia de l’artista Eugènia Besora, titulada El cercle en l’esport. A banda dels guardons anteriors, la Generalitat ha lliurat sis premis especials als millors esportistes de l’Alt Pirineu i Aran del 2018, entre els quals hi figura el trempolí Oriol Ruiz com a millor esportista masculí en esport adaptat.


Lluís i Andreu Tomàs i la Matxicots, fites esportives

També s’ha fet el reconeixement de tres fites esportives aconseguides per competidors lleidatans, amb màxima representació pallaresa. Per una banda, els germans Lluís i Andreu Tomàs per haver aconseguit la Copa CERS d’hoquei patins amb el Lleida Llista Blava; i per l’altra, la Rialp Matxicots com a millor ultratrail de Catalunya l’any 2018. La tercera fita és per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i l’organització dels Jocs Special Olympics La Seu d’Urgell–Andorra 2018.

Altres premis

Com a novetat d’aquest any, s’ha lliurat un guardó a l’empresa Cadi SCCL pel suport que dona a l’esport territorial, i un guardó al club Sedis-Airam que fomenta els valors de l’esport inclusiu. També s’ha commemorat el 25è aniversari de la inauguració del Palai de Geu de Vielha.

 

Participació