comerç

El comerç de Tremp visita l’exposició «La rebotiga de l’Arxiu»

L’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà ha ofert una visita teatralitzada a aquesta exposició divulgativa al col·lectiu de comerciants de la ciutat

per Redacció , 17 de juny de 2019 a les 12:18 |
Imatge de la visita teatralitzada a l’exposició | Ajuntament
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà i l’Ajuntament de Tremp, a través del projecte de dinamització comercial, van organitzar el passat divendres una visita teatralitzada adreçada específicament als comerciants de la ciutat a l’exposició La rebotiga de l’Arxiu.

Atès que un dels objectius d’aquesta exposició es contribuir a reivindicar el paper del comerç local a la societat, amb aquesta convocatòria s’ha volgut oferir al comerç de Tremp la possibilitat de conèixer de prop els seus continguts, alhora que presentar-los una activitat cultural atractiva per a la seva clientela potencial; ja sigui provinent del turisme com de la pròpia ciutadania de la comarca, tot fent-los-en partícips i principals ambaixadors de l’exposició.


La visita, que ha comptat amb la participació d’una vintena de persones, ha consistit en una teatralització a càrrec de l’actor trempolí Blai Castell, que ha mostrat com era el comerç de mitjans del segle XX al nucli de Tremp i concretament la vida quotidiana en sis antigues botigues que van funcionar a la ciutat: Fàbrica i Pastisseria Verdeny (encara activa), Casa Montoliu, la botiga d’articles diversos El Paraiso Nuclear i les de queviures i ultramarins Casa Pio, Casa Potau i Casa Palmerola.

La rebotiga de l’Arxiu és una exposició documental, impulsada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tremp, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà i l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà, i emmarcada dins dels actes de celebració del 10è aniversari de l’Arxiu. La mostra està instal·lada al local comercial de Casa Palmerola (a la plaça del Mercat de Tremp) i es pot visitar fins al 15 de setembre de 2019 de divendres a dilluns.

 

Participació