goiat

L'os Goiat ataca per primer cop al Pallars Jussà

Ha matat una cabra d’una explotació ramadera de Rivert, a Conca de Dalt

per Jordi Ubach Llorens , 13 de juny de 2019 a les 13:59 |
Els Agents Rurals comprovant les restes de la cabra morta a Rivert | Territori
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’os Goiat ha atacat a bestiar per primer cop al Pallars Jussà. Segons ha pogut saber Pallars Digital, el plantígrad ha travessat el Pallars Sobirà i ha matat una cabra en una explotació ramadera situada al nucli de Rivert, al limit entre els termes municipals de Conca de Dalt i de Tremp. Es calcula que l’atac es va produir entre dimarts i dimecres.

El propietari del ramat ha explicat que quan es va trobar la cabra morta va donar l’alerta als Agents Rurals, que li han pogut confirmar que es tracta de Goiat gràcies al GPS que l’os té implantat. Segons el cos mediambiental de la Generalitat, l’os ja ha abandonat el Pallars Jussà per retornar al seu hàbitat natural.


Fa dos dies els ramaders del Pallars Sobirà mostraven la seva preocupació per la presència de l’os Goiat a la Vall d’Àssua.

Altres visites a la comarca


Fons dels Agents Rurals han explicat a aquest diari que “no és gens estrany” que els ossos visitin puntualment el Pallars Jussà. De fet, segons les mateixes fonts, des de l’any 2000 s’han registrat diversos moviments d’ossos a la comarca. Ho acostumen a fer en aquesta estació de l'any i ho atribueixen a que es troben en època de zel.

 

Participació