oli

​El sector de l’oli del Pallars Jussà visita la Provença

Representants de l’Associació de Productors d’Oli del Pallars Jussà coneixen diferents experiències i iniciatives de producció i comercialització de l’oli d’oliva

per Redacció, 13 de juny de 2019 a les 10:00 |
Imatge d’una de les visites a la Provença | Ajuntament de Tremp
Una vintena de productors d’oli d’oliva del Pallars Jussà es van desplaçar els dies 3, 4 i 5 de juny, acompanyats del programa Al teu gust, aliments del Pallars de l’Ajuntament de Tremp, a la regió mediterrània de La Provença, a França.

Els objectius d’aquest intercanvi professional han estat conèixer models d’organització d’associacions de productors oleícoles, així com models de producció i comercialització d’olis de territoris que treballen amb olis mono varietals i d’alta gamma. També s’ha pogut conèixer el funcionament d’organitzacions i entitats vinculades a la promoció i diferenciació d’olis d’oliva i veure sistemes de producció convencionals i ecològica d’olivera.


En el decurs de les tres jornades, els participants han compartit punts de vista amb els seus homòlegs francesos i han debatut sobre models de producció i reptes de futur que es plantegen per al sector de l’oli del Pallars.

En aquest sentit, cal destacar la recuperació de varietats ancestrals d’olivera com a valor diferencial dels olis del Pallars. Aquesta tasca de recuperació s’inicià fa tres anys després que un estudi dut a terme per l’IRTA en el marc del programa Al teu gust identifiqués 14 varietats autòctones que no estaven catalogades, cinc de les quals són potencialment productores d’olis d’alta gamma.

 

Participació