educació

El Consell del Jussà continua apostant pel programa JussaEducació

Enguany recull més de 100 propostes, agrupa 39 institucions i organismes implicats i aposta per set línies de treball

per Redacció, 8 de maig de 2019 a les 10:13 |
El 17è Pla JussaEducació s’ha aprovat aquest dimarts | CCPJ
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Junta de Govern del Consell Comarcal del Pallars Jussà ha aprovat aquest dimarts el 17è Pla Comarcal JussaEducació, que enguany té més d’un centenar d'activitats que permeten a l’alumnat endinsar-se en la realitat històrica, cultural, natural i social del Pallars Jussà. Un dels principals avantatges d’aquest projecte -que compta amb una inversió total de 19.500 euros, 14.000 dels quals els aporta el Consell- és la variada oferta educativa amb iniciatives que es distribueixen en diferents municipis de tota la comarca. 

Així doncs, amb la voluntat de conèixer el territori, apreciar-ne el seu valor i avançar cap a la construcció de  nous coneixements, s’han planificat iniciatives en diferents àmbits com són el teatre en anglès i l’educació ambiental, viatges i activitats comarcals, el projecte Pallars Lector, el suport als centres educatius per a intercanvis o convivències, el projecte InvesJove i la pràctica d’activitats que potenciïn l’emprenedoria, entre altres. 


El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, ha destacat que el Pla JussaEducació és “una aposta ambiciosa” que “fomenta les eines d’aprenentatge de l’alumnat a través d’activitats gratuïtes o de baix cost, innovadores i amb valor territorial, que els permet desenvolupar competències transversals i assolir noves habilitats i aptituds”, ha destacat. 

Entre l’oferta d’enguany hi destaquen com a novetat, per una banda, el teatre fòrum Això per què ho dius?, que s’ha portat a terme per primer cop a Tremp i a la Pobla de Segur el mateix dia, facilitant que l’alumnat no s’hagi de desplaçar. I també la Fira del Circ a Talarn, que suposa un espai de trobada amb els centres escolars de la comarca on tenen lloc activitats que fomenten la creativitat, la psicomotricitat, l’autoestima i el treball en equip.

 

Participació