educació

Sort oferirà un cicle formatiu especialitzat en restauració

S’impartirà a l’Institut Hug Roger III, durarà dos anys i els alumnes faran les pràctiques a les empreses dels Pallars

per Jordi Ubach Llorens , 20 de febrer de 2019 a les 12:13 |
Imatge de la reunió celebrada dilluns a Sort | CCPS
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Representants del Departament d’Educació, de l’Ajuntament de Sort, del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i de l’Institut Hug Roger III de Sort s’han reunit aquest dilluns a la capital del Sobirà amb la delegada del Govern a l’Alt Pirineu, Rosa Amorós i el gerent de Pallars Actiu, Josep Maria Tarrat.

Tots ells s’han citat amb diferents representants d'empreses d’hostaleria de les comarques pallareses per tal de posar fil a l’agulla sobre la creació a la comarca d’un nou cicle formatiu de grau mitjà especialitzat en restauració. Serà una formació dual que s’impartirà a l’Institut Hug Roger III de Sort i en la qual els alumnes que la cursin faran les pràctiques a les empreses dels Pallars.


El cicle formatiu durarà dos anys. Durant el primer s’impartirà una formació teòrico-pràctica i pel segon any es reserven les pràctiques a les empreses pallareses. Durant la trobada també es van definir algunes de les assignatures que s’impartiran i es va parlar d’introduir al curs elements propis de les comarques pallareses, com pot ser la cuina típica o el vi de la subzona Pallars. Totes les parts implicades s’han emplaçat a treballar per la signatura d'un conveni.

 

Participació