cup

La CUP es planteja les municipals com una oportunitat per explorar la unilateralitat

Els anticapitalistes rebutgen interpretar les eleccions locals com un plebiscit i obren la proposta de programa a aportacions individuals i col·lectives

per Redacció, 20 de novembre de 2018 a les 13:39 |
La CUP ha presentat la proposta de programa marc per a les eleccions municipals | ACN
Explotar la unilateralitat als municipis. Aquest és l'objectiu que es planteja la CUP a través de les eleccions municipals del maig. Els anticapitalistes han presentat darrerament una proposta de programa marc a Barcelona que ara s'obrirà a aportacions individuals i col·lectives a la ciutadania en general.

Tot i que la membre del secretariat nacional i regidora a Barcelona, Eulàlia Reguant, ha qualificat els comicis com a revàlida de la unilateralitat viscuda l'1 i el 3 d'octubre del 2017, ella mateixa ha negat que els cupaires es plantegin les eleccions com un plebiscit.


En definitiva, la CUP emmarca la unilateralitat del pròxim mes de maig des de les polítiques públiques que puguin desplegar els ajuntaments i no com una eina exclusiva al servei del procés independentista. "Volem que el model de l'1-O i el 3-0 es traslladi als municipis contra la LRSAL o les limitacions de la UE", ha afirmat el regidor de Capgirem Vic i membre de la comissió coordinadora del programa marc, Joan Coma.

Bloqueig i autobloqueig

El regidor vigatà ha assegurat que Catalunya es troba al caire del "col·lapse social polític i institucional i ha reivindicat la unilateralitat com a eina per fer-hi front. En aquest sentit, Reguant ha fet referència al "bloqueig" imposat per l'estat espanyol al Parlament, però també a l'"autobloqueig" que, segons considera estan exercint els partits sobiranistes. "Estan obsessionats amb respectar decisions judicials contràries a les necessitats socials", ha dit. 

La recepta, segons els cupaires, és una combinació de la desobediència exercida per les institucions i el "moviment popular" que ja es va viure l'1-O. 


Les llistes i els candidats, en procés

Un cop presentat l'esborrany de programa per a les eleccions municipals, la CUP es reunirà amb col·lectius i moviments socials per "enriquir" la proposta, segons ha assegurat la coordinadora i regidora de la CUP a Sant Celoni, Mariona Pascual. El 12 de gener el consell polític de la CUP haurà de decidir si aprova el programa marc. Les assemblees locals continuen treballant per definir llistes i candidats. 

 

Participació