vilanovadesau.com
el portal d'un municipi de les Guilleries, prop de Vic, a OsonaVilanova de Sau.com forma part de la xarxa Osona.com

           
Portada Dades generals Mapes Fotografies Llocs Bibliografia
Activitats Turisme ADF Meteorologia Pantà de Sau Medi ambient
Buscador Enllaços Història Opinions Anuncis Butlletí per mail

.

Opinions

Si penseu que podeu dir alguna cosa que sigui d'interès per algú, envieu un missatge amb el text i l'inclourem en aquesta pàgina. ENVIAR MISSATGE >>>

Les promeses electorals del Partit Socialista a Vilanova de Sau
Carta enviada pel veí de Vilanova, Guillermo Conde, a la web de Vilanova de Sau, el 20 de gener de 2004. LLEGIR LA CARTA

No al Pla Especial Guilleries-Savassona (24-V-2002)
"Estic totalment en desacord amb aquest anomenat Pla Especial Guilleries, ja que hem de defensar entre tots -propietaris, asociacions .... i particulars de tota la comarca- el que és nostre, el que encara queda "una mica verge". El que cada un de nosaltres de la comarca o de fora de la comarca, sense que ens hi facin anar perque ho diu la televisió, les revistes d´oci, els diaris, la propaganda hipòcrita d´una serie de persones que es beneficien d´uns béns que no són seus. Ho hem de defensar i acabar d´una vegada amb aquest tipus de dictadura feixista que fan aquesta gent interessada. Tothom té dret a anar al bosc a passejar, buscar bolets, caçar, o el que sigui, però si hi anem és perquè volem relaxar-nos una mica, volem tranquil.litat. Però senyors, si volem trobar-nos amb molta gent, si volem marxa, ... anem a la disco o a les ciutats".
"No sé si saben aquest senyors que al bosc hi viuen moltes especies d´animals molt menys inofensives que nosaltres i que hi tenen tot el dret. Què és això de fer-hi carreteres (cotxes amb tota la familia a fer pícnic-merda: deixen sempre, msocadors, bosses de plastic, coca-cola, condons, canvis d´oli- sí, sí canvis d´oli d'un cotxe, .... etc...)"..
"Sí senyors, al bosc s´hi va a peu. El cotxe es deixa aparcat en un lloc asfaltat i s´hi va a peu o amb bicicleta o amb cavall -i ara que dic això també s´ha de regular el transit de motos enduro, cross, quads i 4X4-. Senyors, hi ha qui pot tenir un hotel, un restaurant, uns interessos personals (econòmics, burocràtics...) ) segur que està d´acord amb aquest Pla. És clar: tinc una inversió "X" i dic "senyors veniu a menjar a casa, pagant és clar, fem rutes amb mountainbike (a casa dels veins), lloguem Quads (per casa dels veins)..." .
I aquí plego perquè només he començat i no acabaria amb més de 20 folis aquest darrer tema. Gràcies
Pere Roviró
[email protected]

Reproducció de la carta enviada pel veí Guillermo Conde a l'alcalde de Vilanova de Sau, i que en no obtenir cap resposta ha fet arribar a aquesta web. Fragment de la carta: "También debo deciros -y esto va dirigido a los politiquillos que existen en esta comunidad-, que se están equivocando en muchas cosas, como por ejemplo el hecho de dar rienda suelta a tantos visitantes, de los que el pueblo en si no se beneficia directamente y que perjudica a los que tenemos casas en el extrarradio". LLEGIR LA CARTA SENCERA >>>

Carta de Marc Font i Font sobre la Via Ferrata de Tavertet. LLEGIR LA CARTA >>>

L'alcalde de Vilanova reclama més policies per controlar als pagesos pel tema dels purins
Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau pel PSC, va reclamar més control policial sobre els pagesos de la comarca durant l'Assemblea d'Alcaldes celebrada a Vic el passat 21 de novembre de 2001. Segons informa el setmanari La Marxa, Orra va afirmar en un to contundent que per resoldre el problema dels purins calia "menys gents de despatx i més policies" i va assegurar que tot baixant de Prats de Lluçanpes acabava de veure com "un pagès abocava purins en una llera". Immediatament, l'alcalde de Sant Boi de Lluçanès, Josep Masramon, va acusar Orra de "criminalitzar als ramaders". Les afirmacions de l'alcalde de Vilanova han causat indignació entre les organitzacions pageses de la comarca.
>> Carta oberta a l'alcalde de Vilanova de Sau
Senyor Orra, alcalde de Vilanova de Sau:
Com a ramader, em saben greu les seves paraules a l'Assemblea d'Alcaldes del dia 21 de novembre, demanant més policia per vigilar als ramaders. Això és criminalitzar tots els ramaders. M'agradaria fer-li saber que la majoria de gent fa les coses ben fetes. Ja nomès falta que els nostres representants també ens assenyalin amb el dit. Potser els ramaders i, alhora ciutadans, no ens mereixem politics com vostè. Atentament.
Francesc Solà i Comas (27-XI-2001)

"Que el secretari Ton Albes hagi plegat és una notícia molt bona per a Vilanova de Sau. Tant de bo hagués plegat molt abans o, millor, no hagués vingut mai. Vol anar de demòcrata però és un dictador de dalt a baix. I la gent de Folgueroles, que estigui alerta, perquè ara a l'Albes l'han fet secretari d'aquest municipi".
(Núria Coma, exregidora de l'Ajuntament de Vilanova de Sau entre 1991 i 1999 per EIO (Iniciativa-Verds)

.
vilanovadesau.com és un producte de SCG Aquitània SL - [email protected]