Any 8è- Dimecres, 7 de maig de 2003 - Número 44

Lo Campanar de Sau.

 

MISCEL·LÀNIA

Frases per meditar

“De bons sopars, els cementiris en són plens”

Dita popular catalana, referent a les conseqüències dels excessos en el menjar.


 

INCIDÈNCIES METEOROLÒGIQUES DE LA TEMPORADA
*pel nostre especialista"

Hem tingut un hivern prou acceptable. El fred va entrar amb força a partir del dia dels Reis i es va anar allargant durant tot un gener que va donar pas a un febrer molt accidentat, amb un conat de nevada i un temporal d’aigua que van presentar-se només amb una setmana de diferència. Les mínimes enregistrades han estat d’uns 8 graus sota zero que, sense ser res de l’altre món, ja comencen a ser una mica fredes. Potser el tret més determinant d’aquesta primavera sigui que les glaçades semblava que no s’havien d’acabar, ja que a principis d’abril encara teníem números sota zero. A conseqüència d’aquesta prolongació de l’hivernada, les plantes i els arbres s’han despertat amb força de retard en comparació als altres anys. Una data preocupant és la de les poquíssimes pluges caigudes durant l’abril, que no superen els 5 litres, així com les altes temperatures de principi de maig, properes als 30 graus.


LO CAMPANAR DE SAU - CENTRAL DE DADES


Indicador automàtic del nivell de l'aigua

82 per cent

(Aquest era el nivell de l’embassament de Sau a les 8 del matí del 5 de maig de 2003).

Comentari:
L’embassament està en un nivell molt alt (82%) perquè sembla que l’estratègia consisteix en conservar una bona reserva de cara a la temporada d’estiu. L’any passat en aquest temps era al 46%. El problema és que els cops de riu que hi ha hagut aquest hivern, sobretot pel febrer, han deixat les vores molt carregades de fustes, troncs i brutícies diverses. Darrerament es parla de tirar endavant una altra campanya de neteja per adecentar-lo. L’embassament de Susqueda es troba als 92’22% de la seva capacitat.


VIDA TURÍSTICA

Ampliació d’horaris del telèfon de turisme

El telèfon d’informació turística de Vilanova de Sau ha ampliat els seus horaris des de l’inici de la temporada, el 12 d’abril. Ara funcionarà des de les nou del matí fins a les sis de la tarda.

Inici de temporada de la barraqueta de turisme

Un cop superat el parèntesi hivernenc que va encetar a partir del Dia dels Difunts, la barraqueta de turisme de l’entrada del poble Vilanova ha tornat a obrir a partir del dissabte de Pasqua, 12 d’abril. Durant els mesos d’abril, maig i juny obrirà els caps de setmana al matí, des de les deu fins a les dues. Després ja obrirà cada dia.

Curset de Sotacingles SL

L’empresa Sotacingles ha impartit aquest hivern un curset sobre fabricació i preparació de productes farmacèutics amb plantes medicinals a l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Entre els professors de les classes hi havia Joan Carles Alvarez Rey, coordinador del grup de química de l’ICE-UAB, director de Sotacingles SL i secretari de l’Associació de Turisme de Vilanova de Sau.

Mostra Gastronòmica

Aquest estiu s’estrenarà a Vilanova una nova activitat de promoció turística: es tracta de la Mostra Gastronòmica, en la qual es mostraran als visitants els millors productes que poden trobar-se a les taules i rebostos de la zona. Per ara no s’ha confirmat la data exacta d’aquesta celebració.

Pàgina web del restaurant Morilla

Fins ara estava integrada dins la pàgina de turisme de la Web de Vilanova de Sau, però des de fa unes setmanes el restaurant Morilla ja compta amb una adreça pròpia i específica a Internet. Es tracta de http://www.vilanovadesau.com/morilla


VIDA FESTIVA

Benedicció de la Palma

Amb un ambient molt asolellat i temperatura agradable es va celebrar el dia 13 d’abril la tradicional benedicció de les palmes i els palmons davant l’església parroquial de Vilanova de Sau. La gent va arribar-hi una estona abans de missa i es va situar pel voltant de la porta, a l’espera de la sortida del senyor rector, que anava acompanyat de tres nens cadascun dels quals sostenia distints símbols religiosos. El sacerdot va resar una oració i, en acabat, va suggerir als assistents que fessin moure les palmes i els palmons. Tot seguit, es va celebrar la missa. A la web de Vilanova de Sau trobareu algunes fotografies d’aquest acte.

Cavalcada de Reis

La Cavalcada de Reis va arribar a Vilanova per allà a dos quarts de nou del vespre del 5 de gener. Les carrosses van entrar al nucli urbà pel carrer de les Escoles i tot seguit van seguir l’itinerari pel carrer de Santa Maria, la plaça Major -on van adorar un Nen Jesús que hi havia posat a sota d’un arbre prop la rectoria-, el carrer Guilleries, la carretera N-141D i el passeig de Jacint Verdaguer, fins a les Cases Consistorials. Un cop allí, els Reis van adreçar-se a la setantena de veïns grans i petits que els havien acompanyat. El rei negre va anunciar que entre tots tenim el deure de fer que cada nit de l’any sigui màgica com la dels Reis, Tot seguit, ses Majestats van rebre els infants un per un dalt l’escenari i els van lliurar joguines i regals. En trobareu un reportatge fotogràfic a http://www.vilanovadesau.com


TORNAR A PORTADA