Hu|mans (Grau Vergés)
 
   
 


Grau Vergés / Joc
 

18 d’abril de 2015. El Prat. Vic.
 

Tarda de dissabte. La llum del dia s’allarga i el sol mandreja abans d’anar a dormir. A tocar de la tertúlia dels adults, el Grau remena les seves joguines. N’hi ha algunes que resisteixen les modes, com la plastilina.
 

En mans d’un nen de tres anys, la massa tova es pot convertir en qualsevol cosa que tingui nom i volum. Per exemple, en un cuc, en un telèfon o un paraigüer. O en una pizza que cal tallar amb cura, en trossos ben regulars, abans de menjar-se-la. I és que per a un nen, la transformació de la matèria, per modesta que sigui, no té més límits que la seva imaginació.

 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Hu|Mans és una sèrie fotogràfica que recull moments de la vida de setze persones (vuit homes i vuit dones) d’edats diferents i dedicacions diverses, que tenen en comú el fet de fer servir les mans per a la seva feina, afició o activitat quotidiana. Cada un d’aquests moments ha quedat registrat en quatre fotografies (una, que presenta la persona i la situació, i tres més de les mans de cadascuna d’aquestes persones). L’autor de les fotografies és Josep M. Brugera, que ha treballat en aquest projecte fent una petita reivindicació de la importància de les mans en l’aprenentatge, la creació i l’activitat humanes. Malgrat la creixent significació de la tecnologia i de les eines instrumentals, les mans continuen sent cabdals en la nostra existència, recordant-nos cada dia les nostres capacitats, però també les nostres limitacions. Osona.com publicarà periòdicament, al llarg de les properes setmanes, aquest treball que, partint de la fotografia, s’acosta a l’antropologia des d’una perspectiva humanista (o, potser, com apunta fent broma el seu autor, “manista”).

Visualitzeu el projecte íntegre