1 de 10
Hu|Mans (Coloma Bertran)
 
   
 


Coloma Bertran / Música
 

26 de gener de 2015. Plaça del Pes, Vic.
 

Dilluns, matí, d’hora. La ciutat, endormiscada, desperta lentament. Tot és amable i ràpid: la Coloma empesca el violí amb mà jove, però ja experta. Unes mans entrenades que ajusten les clavilles, llisquen pel mànec i branden l’arquet.
 

Busquem la llum, suau i tènue d’un matí de finals de gener mentre repassa el repertori: ara un tema viu, ara un pizzicato àgil. La música surt, fàcil, de quatre cordes domesticades, amansades, de les que un profà no trauria sinó esgarips. I així, d’hora, lenta, però ràpidament, com qui no vol, brolla la música del violí.

 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Hu|Mans és una sèrie fotogràfica que recull moments de la vida de setze persones (vuit homes i vuit dones) d’edats diferents i dedicacions diverses, que tenen en comú el fet de fer servir les mans per a la seva feina, afició o activitat quotidiana. Cada un d’aquests moments ha quedat registrat en quatre fotografies (una, que presenta la persona i la situació, i tres més de les mans de cadascuna d’aquestes persones). L’autor de les fotografies és Josep M. Brugera, que ha treballat en aquest projecte fent una petita reivindicació de la importància de les mans en l’aprenentatge, la creació i l’activitat humanes. Malgrat la creixent significació de la tecnologia i de les eines instrumentals, les mans continuen sent cabdals en la nostra existència, recordant-nos cada dia les nostres capacitats, però també les nostres limitacions. Osona.com publicarà periòdicament, al llarg de les properes setmanes, aquest treball que, partint de la fotografia, s’acosta a l’antropologia des d’una perspectiva humanista (o, potser, com apunta fent broma el seu autor, “manista”).

Visualitzeu el projecte íntegre