L'Eixample Morató

«Els diners públics són de tots i no podem malbaratar-los. És per això que en el ple del passat dilluns, tot i partir del vot en contra, al final ens vam abstenir»

| 06/06/2014 a les 00:01h
Aquesta notícia es va publicar originalment el 06/06/2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Que cal restringir severament el trànsit de pas a l’Eixample Morató (aquell que hi passa per no fer volta i estalviar-se temps), el més nombrós en quantitat, és una obvietat. Que cal retornar l’Eixample als vianants, una imperiosa necessitat. Però tot això cal fer-ho compatible, també, amb el comerç de la zona. I no és una quimera. És una oportunitat.

Ara bé, al nostre entendre i a dia d’avui, la prohibició total del trànsit a l’Eixample invalida aquesta equació perfecte. És per això que no en som partidaris. Sí en canvi, d’una nova senyalització amb canvis de sentit que evitin dreceres, que són les que omplen l’Eixample de cotxes i molesten als veïns. Si a més podem reconvertir i reduir la zona de pàrquing limitant-la en exclusiva al comerç de la zona, aconseguirem que els comerços es mantinguin vius i que els veïns puguin gaudir dels carrers sense haver de patir pels cotxes.

Arribats en aquest punt advoco per fer les coses bé i sense presses. Els diners públics són de tots i no podem malbaratar-los. És per això que en el ple del passat dilluns, tot i partir del vot en contra, al final ens vam abstenir en la modificació de crèdit per l’adquisició de càmeres pel control d’accés a  l’Eixample Morató, donat que l’alcalde ens va donar garanties d’estudiar altres possibilitats per generar consens.

Ara per ara, la prohibició total del trànsit (excepte veïns i serveis) generaria disfuncions per la idiosincràsia del propi Eixample, que no té la mateixa tipologia que el carrer Manlleu. Disfuncions tant pel nombre de sancions que s’imposarien si el control d’accés és de tota l’illa (tothom pensarà a autoritzar i validar totes les matrícules? inclosa la tieta que va a buscar un moment la iaia?) com perquè podríem escanyar part del comerç de la zona, que prou dificultats passa.

En un nou mandat, la nostra aposta seria “peatonalitzar” tot el carrer Nou i el tram pendent del carrer Pla de Balenyà per fer una gran illa comercial a cel obert que sí podria ser lliure de cotxes i que aniria des del carrer Manlleu fins la plaça Divina Pastora, cosint-la definitivament amb tot el centre de la ciutat. El volum de gent que atrauria la zona i la potència comercial que hi naixeria justificaria llavors la mesura. A dia d’avui, però, la situació no és aquesta i és per això que treballarem per  fer compatible totes les necessitats.

També us pot interessar

 

COMENTARIS

bastant coherent
Anònim, 06/06/2014 a les 12:57
+33
-4
com a vei afectat deu ni do lo que afines Ballana,bastant o molt d'acord
D'acord
Anònim, 08/06/2014 a les 09:20
+8
-19
Els diners son dels ciutadans i no podem malgastar-los. Així doncs, perque vas votar a favor de donar 120.000 euros a fons perdut per allò de Vic ciutat creativa, que ningú no sap encara no que es ni quin benefici en treurà la ciutat.
Apartat de CDC
vicus, 08/06/2014 a les 23:41
+9
-1
Amic Ballana, apartat aviat dels de CIU, sobretot dels de CDC, tú tens les idees més claras i sobretot amb més capacitat de treball.
A més l'alcalde i alguns regidors ex-Unió, ara no son de cap partit van per lliure en l'equip de govern de Vic, com en Farres.
Ballana mantenir-te dins del Govern et pot perjudicar el resultat electoral del proper any.
campanya? no, i ara!
Anònim, 09/06/2014 a les 00:19
+3
-10
Continua la campanya de Joan Ballana finançada per osona.com?a veure quantes notícies li feu aquesta setmana, les comptarem des de la seva proclamació com a candidat fins a les eleccions i farem un rànquing amb els altres partits, a veure què surt.
Un Primer Pas
Jordi de l'Eixample, 09/06/2014 a les 11:04
+9
-0
En el programa electoral, CiU es va comprometre a pacificar el trànsit de l'Eixample Morató. S'està acabant la legislatura i encara no s'ha actuat.

Com a veí, i coneixedor del moviment de vehicles, crec que el millor seria una solució intermitja (per tant comperteixo l'opinió de Joan Ballana), que resumeixo a continuació:

Caldria que el punt d'entrada i sortida de vehicles a la zona fos el mateix. Amb això ja eliminariem el 80% del trànsit que vola anar del C/ Nou al Passeig o Viceversa.

També caldria prohibir totalment el trànsit als carrers més estrets com ara el Bisbe Casadevall o el Carrer Joaquima de Vedruna.

Si a això hi afegim l'eliminació d'una gran part de les places d'aparcament, crec que el resultat seria molt semblant al que proposa l'Equip de Govern, i segur que sense tanta contestació per part dels comerciants.

Si d'aquí a uns anys es vol fer un pas més enllà, ja hi serem a temps.

Gràcies.


el trio la la la
vigatá amb memoria, 09/06/2014 a les 11:23
+3
-0
El trio Alcalde, Serrat, Rafús tene moltes idees...........

quin trio
vigatà ilustre, 16/06/2014 a les 21:11
+1
-0
En Rafús no era aquell que va dir a un setmanari comarcal que no es presentaria, si no anaba de núm 1 a la llista,
( o sigui per Alcalde), ara com a màxim anirá de núm 3, tindrá la barra de presentar-se????

L'Alcalde, en Serrat i en Rafús,.......................... son tres hombres con un mismo ...destinooooooo........... tatatatatataa

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Joan Ballana
És fill de Vic. Hi va néixer el 19 d'octubre de 1974. És advocat amb despatx i consultoria pròpia. Ha estat regidor de l'Ajuntament de Vic (PSC) de 1999 a 2007, essent el regidor més jove en les dues legislatures. Actualment és regidor de Convivència i Seguretat a l'Ajuntament de Vic per ERC, partit del qual és membre de l'executiva local com a responsable de Política Municipal. Recentment ha estat escollit candidat d'ERC a les eleccions municipals de Vic. Ha estat un dels blocaires referents i més actius de la ciutat i comarca, així com un dels principals impulsors de l'osonosfera.
Fina Vila, estudiosa de la tòfona; Miquel Arisa, alcalde; Xavier Serra, regidor de Promoció Económica. | Toni Carrasco
01/01/1970
Un annus horribilis amb poca collita i preus desorbitats marquen la desena edició del diamant negre de la cuina
Jesús Cañas considera que «la convivència» està en joc en aquestes eleccions | Josep M. Montaner
Carles Fiter
01/01/1970
Entrevista al número 57 del Partit Popular per Barcelona | Cañas apunta que "l'independentisme ha fet més unionistes" i que en les properes eleccions "com més participació, més bé ens anirà als partits constitucionalistes"
01/01/1970
El cap de llista del PP va carregar contra el cos per "posar" una pancarta dels presos polítics a la plaça de la capital osonenca
Carles Puigdemont aplaudeix els candidats de Junts per Catalunya després d'un míting a Girona | Junts per Catalunya
01/01/1970
El president i candidat de Junts per Catalunya optarà per seguir a Bèlgica i reapareixerà si guanya els comicis, tot i que veus de l'equip de campanya defensen un retorn en la recta final | Si Puigdemont venç el 21 desembre, la seva defensa explorarà un acord amb la Fiscalia per tal que retiri la demanda de mesures cautelars que el podrien dur a la presó
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i les eleccions del 21 de desembre
 00:42 La majoria absoluta independentista perilla, segons dues enquestes d'«El Mundo» i l'«ABC». Els dos diaris apunten a una victòria de Ciutadans en vots o en vots i escons mentre que les formacions unionistes retallarien distàncies amb l'independentisme.
 22:27 PÒQUER DE CAMPANYA 14 de desembre: Sànchez tancat, Domènech universitari, Fachin «unchained» i estelada a la brossa; per Arnau Urgell.
 21:33 VÍDEO L’emotiu homenatge de Josep Rull als familiars dels dirigents empresonats i exiliats: «gràcies per la vostra dignitat i patriotisme». El conseller ha pujat a l'escenari visiblement emocionat en el míting de Junts per Catalunya a Terrassa, la seva ciutat natal.
 21:21 
 21:21 
 21:09 La número dos de Podem, Irene Montero, reclama el vot per a Xavier Domènech perquè «ni mentirà ni robarà». El cap de llista dels "comuns" acusa Inés Arrimadas de ser "la candidata d'Aznar" i promet no fer-la presidenta. Ho explica Sara González des del Prat de Llobregat
 

Xavier Domènech i Irene Montero, al Prat de Llobregat Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú

 21:03 Iceta s'alinea amb Cs i PP i retreu a l'independentisme que adoctrini els nens. "Els nens no han d'anar a fer gruix a les manifestacions, no se'ls ha de posar asseguts en una carretera per tallar-la", afirma el candidat del PSC. Iceta exigeix, però, a les forces unionistes que "treguin les mans" de l'escola catalana. Informa Jordi Bes.
 20:53 
 20:50 ENTREVISTA Òscar Peris (ERC): «M'imagino un resultat sobiranista aclaparador perquè o guanyem o ens arrasen». El cap de llista dels republicans per Tarragona està convençut que l'Estat manté empresonat Junqueras perquè "és líder més ben preparat per fer front al repte que té el país" i destaca que es presenten a les eleccions perquè no podien deixar Catalunya en mans del bloc del 155. Per Jonathan Oca. 
 20:49 Rovira s'envolta d'ex del PSC i acusa Iceta de supeditar Catalunya «als interessos del PSOE». La dirigent d'ERC rebutja acords amb el PSC, com vol Domènech: "Amb aquells socialistes amb què volíem pactar hem decidit fer una llista conjunta i concórrer conjuntament". Per Roger Tugas.
 20:46 La Guàrdia Civil deixa en llibertat el director general d'Unipost. El cos de seguretat continua registrant la seu de l'empresa de l'Hospitalet de Llobregat, que ha començat cap a les vuit del matí.
 20:34 El bloc unionista estalona en escons l'independentisme, segons El País. Els partits independentistes quedarien a cinc escons de la majoria absoluta, segons el sondeig.
 20:29 Albiol desinfla l'acusació d'espionatge contra els Mossos: «No em consta que sigui cert». El candidat popular demana que el 21-D es confirmi "el pas que va donar Rajoy" amb el 155.
 20:22 Puigdemont alerta del 155 «irreversible» que s'aplicarà a Catalunya si governa C's. El president de la Generalitat, en un míting a Terrassa, eleva el to contra els d'Inés Arrimadas i reclama votar "pensant en les futures generacions. Informa Oriol March des de Terrassa. 
 20:21 Xavier Domènech, a José María Aznar: "Ho sentim, la seva candidata, Inés Arrimadas, no serà presidenta de Catalunya. No donarem el govern a la precarietat, a l'Ibex 35 i a Aznar" 
 20:20 LA CARAVANA. Elsa Artadi i la gestió d'una remuntada. Crònica de la visita de la directora de campanya de Junts per Catallunya a l'autobús dels periodistes que segueixen la candidatura de Carles Puigdemont. Per Oriol March.
 20:19 Xavier Domènech reivindica que els "comuns" han aconseguit posar l'agenda social en el centre de la campanya electoral perquè la resta dels partits també en parlen
 
 
 
 20:13 VÍDEO Comín: «El PSC hauria de renunciar a les sigles i dir-se Partit Unionista Sobretot (PUS)». Exdirigents i exmilitants dels socialistes intervenen en un acte a Sant Andreu de la Barca per ratificar el seu suport a ERC com a pal de paller del socialisme sobiranista i carreguen contra el partit de Miquel Iceta. Ho explica Roger Tugas.
 20:06 
 20:05 Miquel Iceta reclama "treure les mans de la política" de l'escola. "Els nens no han d'anar a engruixir les manifestacions", defensa.
 20:00 Irene Montero, número dos de Podem: "Xavier Domènech és l'únic candidat que pot governar sense mentir i sense robar".
 19:52 Margallo exigeix suport als Bàltics en el cas català com a «contrapartida» als favors d'Espanya. L'exministre d'Afers exteriors revela que va demanar col·laboració a canvi dels "esforços" de l'executiu espanyol davant la crisi a l'est d'Europa amb Rússia. L'excap de la diplomàcia espanyola confessa que va voler combatre les simpaties de certs sectors bàltics amb el moviment independentista.
 19:46 La número dos de Podem, Irene Montero, acusa el PSOE i el PSC de ser capaç d'aliar-se amb "el partit més corrupte d'Europa", el PP, "per no reconèixer que els catalans tenen sobirania per decidir" 
 

Irene Montero, número dos de Podem, en un míting al Prat de Llobregat Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú



 
 19:41 
 19:48 La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, demana als "catalans que van votar Mariano Rajoy que tornin a votar el projecte del PP". "Gràcies a Rajoy hem aconseguit que no hi hagi independència", insisteix. 
 19:38 Marta Ribas, número quatre de Catalunya en Comú-Podem, des del Prat de Llobregat: "Què ha fet aquest govern per garantir els nostres drets? Retallar, retallar, retallar, mantenir les retallades d'Artur Mas i incomplir amb la ciutadania la garantia dels seus drets" 
 

Marta Ribas, en un míting al Prat de Llobregat Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú

 19:40 Ramon Espadaler, número 3 de la llista de Miquel Iceta, demana votar la llista del PSC a aquells que han vist que el suport a Junts pel Sí s'ha saldat amb ballar "el mambo pervers" de la CUP.
 19:34 L'economista Vicenç Navarro acusa el PP i Convergència de ser "partits clientelars, corruptes fins a la medul·la i neoliberals". També ha assegurat que durant la dictadura "Artur Mas estava estudiant oposicions, com José María Aznar"
 

L'economista Vicenç Navarro, en un acte dels comuns Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú

 19:28 
 19:24 
 19:17 Indra reconeix a NacióDigital l'atac d'Anonymous; ho explica Mercè Molist. Segons la multinacional espanyola dedicada a la difusió dels resultats provisionals, "no hi ha constància que els sistemes hagin estat afectats, ni que cap dada sensible hagi estat compromesa". Els hackers van assaltar una màquina virtual que estava desconnectada de les plataformes corporatives.
 19:00 El govern espanyol controlarà les xarxes socials per evitar «fake news». La Moncloa assegura que ja està actuant davant la "preocupació" d'alguns partits espanyols per diverses campanyes de "desprestigi" contra ells amb el 21-D a l'horitzó.
 18:53 Comença el míting d'ERC a Sant Andreu de la Barca amb representants provinents del PSC que han fet el salt a l'independentisme, com Ernest Maragall, Fabian Mohedano, Carme Labòria, Jose Rodríguez "Trinitro" o Maite Arqué i en que participarà Toni Comín a través d'un vídeo. Presenta l'acte Josep Maria Mainat.
 
 18:49 ANÀLISI A qui beneficien unes eleccions tan polaritzades?; l'anàlisi del politòleg Toni Rodon. Els estudis indiquen que, amb matisos, la polarització afavoreix a les opcions més "extremistes". El debat territorial, la crisi econòmica i la corrupció ha canviat el panorama de partits i ha provocat que l’elector hagi perdut el lligam emocional amb determinades sigles.
 18:31 LA CARAVANA El Domenèch bomber, astronauta i historiador. Contracrònica de Sara González de la campanya de Catalunya en Comú-Podem  
 17:48 LA CARAVANA Fachin sense filtres: Triple «hit combo» contra els «comuns»; contracrònica de Roger Tugas. 
 17:43 Albiol no pot confirmar el presumpte espionatge i demana explicacions a Puigdemont. El candidat del PP acusa Puigdemont d'haver actuat com un "règim totalitari" i la "Gestapo". Demana explicacions al president de la Generalitat: "Quant ha costat l'espionatge, per què, des de quan, què es pretenia descobrir, quina era la finalitat última?".
 16:12 LA CARAVANA Tots els balls de Miquel Iceta. ​El socialista duu esmorzar a l'autobús que el PSC ha posat als periodistes per cobrir la campanya del 21-D i aprofiten per posar el candidat a prova; contracrònica de Jordi Bes.
 16:00 El PP de Berga demana que es prohibeixin pancartes i símbols en favor dels presos polítics en edificis públics.
 15:32 La diputació permanent del Parlament es reunirà el 27 de desembre per decidir si porta el 155 al TC. Només Junts pel Sí ha sol·licitat convocar la sessió, que aquest dijous ha estat acordada per la Mesa i els portaveus dels grups.
 15:30 Trobada solidària de cristians per la llibertat dels presos polítics. D'onze del matí a cinc de la tarda a la plaça Sant Felip Neri de Barcelona es llegiran textos, poemes i es crearan espais d'oració i pregària.
 15:23 Junqueras, des d'Estremera: «Si el preu de la llibertat és la presó, l'hem d'assumir, per molt dolorós que sigui». El cap de llista d'ERC defensa que ningú podrà assenyalar els republicans com a "còmplices" del 155 quan ell és a presó.
 14:50 LA CARAVANA Lorena Roldán, «el bec d'or» que va embadalir Rivera. La número dos per Tarragona és una de les figures en alça a Ciutadans i molts la consideren "una Arrimadas en potència". La contracrònica de Pep Martí de la campanya de Ciutadans.
 14:29 Manifestacions ultres i articles contra el procés: l'historial del nou jutge que investiga l'1-O. El magistrat Jaime Conejo substitueix el titular del jutjat d'instrucció número 13, Juan Antonio Ramírez Sunyer, que està ingressat per una afectació intestinal.
 14:27 LA CARAVANA. Riera i Sànchez: de la Crida al Parlament (i les visites al calabós). El número 1 de la CUP i el número 2 de Junts per Catalunya tornen a compartir front després de tastar la "repressió" fa gairebé 40 anys; la crontracrònica d'Aida Morales
 14:25 VÍDEOS Cospedal treu pit d'unes forces armades preparades per «respondre a qualsevol possible atac a la democràcia». La ministra de Defensa del govern espanyol ha presenciat de primera mà les maniobres militars que s'estan portant a terme al Camp de Tarragona en el marc de l'operació "Eagle Eye". Informa Jonathan Oca.
 14:23 VÍDEO El sergent dels Bombers de Vic replica de nou les acusacions d'Albiol. El cap de llista del PP va carregar contra el cos per "posar" una pancarta dels presos polítics a la plaça de la capital osonenca.
 14:02 ÚLTIMA HORA El Tribunal Suprem cita a declarar Forn, Sànchez i Cuixart l'11 de gener. És una mesura que tots tres havien sol·licitat en els recursos interposats contra l'ordre d'empresonament.
 13:55 Els «comuns» retreuen a Junts pel Sí haver mantingut les retallades d'Artur Mas. Xavier Domènech aposta per una universitat "pública i gratuïta" i acusa el governs d'Artur Mas d'haver estat "matant la joventut" del país i d'haver "expulsat" 50.000 joves de la universitat. Ho explica Sara González
 13:43 
Entrades anteriors »
01/01/1970
L'Ajuntament ha obert un procés participatiu que abarcarà la gestió del servei d'aigua, la gentrificació i la memòria històrica