Dones amb tots els drets

per Isaac Peraire, 8 de març de 2013 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Som coneixedors i impulsors dels discursos vers les dones que podríem qualificar-los de victimistes. Que si són menystingudes, que no estan en igualtat de condicions al mercat laboral, que malgrat ser el 52% de la societat no representen ni molt menys aquesta xifra als òrgans decisoris ni d’empreses ni de l’àmbit polític institucional, etc. I no falta raó per fer aquest discurs, perquè de forma trista és encara ben real.

Històricament -i encara actualment- les dones han lluitat per a reclamar just el contrari del que pateixen. Amb la seva lluita, que han fet massa sovint soles, han aconseguit fites com el dret a votar, a participar de la vida política, de tenir accés als estudis, de treballar fora de la llar, etc.


Així, més de cent anys després de commemorar-se el Dia de les Dones, hi tornem un any més, però ara ho fem posant de relleu que la molta feina que hi ha per fer la podem reivindicar sense que ho facin soles, perquè és moment de dir de forma alta i clara que elles són capaces de liderar, de gestionar, de dirigir, de compaginar la vida personal i laboral, que les seves aportacions són cabdals per a la consecució d’una societat lliure i justa. I que sense la igualtat de gènere no aconseguirem viure en plena justícia i llibertat.

A les nostres comarques, on el model social patriarcal és encara arrelat, la tasca de tots plegats s’ha d’intensificar i vetllar per posar a l’abast de les dones tots els recursos per a desenvolupar-se personalment i professional.


I és que en aquesta etapa on als Països Catalans vivim un procés d’emancipació nacional històric que no té retorn, on l’agenda nacional la tenim avançada -al Principat molt més que els altres territoris, sense descuidar-los- i la convicció que el camí de la independència és l’únic possible per sortir-nos-en és ferma, hem de posar de relleu que les dones són fonamentals per a la construcció de la nova República Catalana.


Isaac Peraire Soler

Regidor d’ERC a Prats de Lluçanès. Secretari Nacional d’Estratègia i Anàlisi Electoral

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Isaac Peraire
Alcalde de Prats de Lluçanès, president del Consorci del Lluçanès i secretari nacional d'Organització d'Esquerra Republicana de Catalunya. Més informació, al meu blog.
03/05/2018

Quilòmetres per reivindicar i no oblidar

11/12/2017

L'Oriol ens posa deures

06/05/2016

Prats, capital de la reforma horària. I ara, què?

15/10/2015

El POUM de la vergonya

19/02/2015

La Fira de la Biomassa, una oportunitat perduda

20/12/2014

Acords de Nadal

22/10/2014

Com els del Lluçanès... enlloc

23/09/2014

Els ajuntaments: eina per la democràcia

30/07/2014

Un Lluçanès ben viu

20/06/2014

Sant Joan i els Elois

Participació