Una nova piscina per Vic

«Molts vigatans opten per fer ús de les piscines dels municipis del voltant, sovint a preus més assequibles»

per Isàvena Opisso, 23 de juny de 2022 a les 08:00 |
Aquests dies de calor intensa, el fet que la piscina municipal descoberta de Vic romangués tancada ha tornat a estar tema de polèmica. Però més enllà de valorar si hem passat una onada de calor o "només" fa molta calor i dels protocols i les actuacions que s'haurien d'haver pres, el conflicte de les piscines a Vic és un tema recurrent, que aflora sobretot a l'inici de la temporada d'estiu.

Actualment, Vic disposa de les piscines municipals Club Natació Vic – ETB situades al barri de l'estadi, però si es mira la ciutat amb una visió global, sembla evident que amb el nombre d'habitants actual, Vic s'hauria de dotar d'una nova piscina municipal amb més capacitat per donar resposta a la demanda de pràctica esportiva i de lleure de la ciutadania.


Aquest any s'hi ha d'afegir l'agreujant que ja no es requeriran torns i reserves per accedir als actuals equipaments com havia passat durant els dos anys de pandèmia, i que aquest fet pot suposar que en determinades franges horàries es pugui arribar a superar l'aforament permès i hi hagi gent que no hi pugui accedir.

Sovint l'anàlisi sobre si cal un nou equipament es basa en l'ocupació de l'actual, però més enllà de treure conclusions sobre l'ús de l'actual piscina municipal, s'han de tenir presents els nombrosos vigatans que opten per fer ús de les piscines dels municipis de voltant, sovint a preus més assequibles, dotades d'espais exteriors més amplis, jocs infantils i amb piscines on infants i adults es poden sentir còmodes perquè la seva profunditat els hi permet fer peu.


I aquesta situació tampoc és justa per aquests municipis dotats d'unes instal·lacions pensades i dissenyades per donar resposta als seus habitants, i que directament o indirectament han estat finançats amb els diners dels contribuents del seu municipi. I no és justa perquè acullen un públic que segurament si Vic tingués una altra piscina municipal, no es desplaçaria.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Isàvena Opisso
Osonenca, bibliotecària de professió i vocació, amant de la música clàssica i l’òpera, defensora del transport públic i els serveis públics, activista pels drets socials i per la llibertat de les persones.
23/06/2022

Una nova piscina per Vic

13/05/2022

​Un nou espai en un barri mancat d'espais

15/03/2022

​L'escola que volem

28/01/2022

​Vic no tolera les violències masclistes ni LGTBIQfòbiques

30/11/2021

Escoles sense biblioteca

21/10/2021

​L'espai públic per a tothom

15/07/2021

El Lleó de Vic, orgull del barri del Remei

20/05/2021

​Cal un nou aparcament al centre històric de Vic?

20/04/2021

​Transformar la ciutat a cop de pedal

11/03/2021

​Escoles (no del tot) inclusives

Participació