​Un nou espai en un barri mancat d'espais

«La biblioteca Pilarín Bayés respon a una aposta valenta i vol esdevenir un lloc de trobada i relació»

per Isàvena Opisso, 13 de maig de 2022 a les 08:00 |
Des de la setmana passada, diferents entitats de la ciutat hem tingut i tindrem la possibilitat de visitar l'edifici que serà la nova Biblioteca Pilarín Bayés abans de la seva inauguració la propera tardor. Aquestes visites poden tenir els seus fruits, ja que la gent que forma part de les entitats pot ser un bon altaveu per difondre el que suposarà aquest nou equipament per a la ciutat.

Des de fa uns anys que el tema de la transformació dels espais de les actuals biblioteques està molt present en el món bibliotecari perquè els espais actuals s'han d'adaptar a les noves necessitats dels usuaris actuals.


L'edifici de la biblioteca Pilarín Bayés respon a una aposta valenta, amb un concepte que va molt més enllà de la biblioteca tradicional, i que vol esdevenir un lloc de trobada i relació on tothom trobi l'espai per fer allò que vol fer i que respongui a les necessitats de la diversitat de població que té la ciutat.

Ara caldrà dotar aquest espai de l'equipament i el personal necessari per tal que es dinamitzi i esdevingui un espai de trobada, d'aprenentatge i de lleure i aprofitar així l'oportunitat de convertir-se en un referent de com un espai públic i un equipament ben gestionat pot ser un referent de transformació social, ja que l'espai, per si sol, no ho aconseguirà.


La nova biblioteca Pilarín Bayés s'emmarca en un barri que està mancat d'espais, també d'espais exteriors. Les construccions de nous blocs de pisos en un barri amb una alta densitat de població tenen com a conseqüència la disminució de metres quadrats d'espai públic per habitant, i la biblioteca pot ser un element que cobreixi necessitats de trobada i de relació, però hi ha moltes altres dinàmiques que es generen en l'espai públic com els parcs i les places, i també caldria apostar per dotar el barri de més espais a l'aire lliure que són de benefici comunitari, que també poden esdevenir motor de canvi.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Isàvena Opisso
Osonenca, bibliotecària de professió i vocació, amant de la música clàssica i l’òpera, defensora del transport públic i els serveis públics, activista pels drets socials i per la llibertat de les persones.
13/05/2022

​Un nou espai en un barri mancat d'espais

15/03/2022

​L'escola que volem

28/01/2022

​Vic no tolera les violències masclistes ni LGTBIQfòbiques

30/11/2021

Escoles sense biblioteca

21/10/2021

​L'espai públic per a tothom

15/07/2021

El Lleó de Vic, orgull del barri del Remei

20/05/2021

​Cal un nou aparcament al centre històric de Vic?

20/04/2021

​Transformar la ciutat a cop de pedal

11/03/2021

​Escoles (no del tot) inclusives

19/01/2021

​Un bus a Vic per la mobilitat sostenible

Participació