​Són dones, són AV

«Les sensibilitats estan barrejades a la nova junta, i pel que sembla, elles no tenen cap problema a entendre's»

per Blanca Busquets, 13 de gener de 2022 a les 08:00 |
L'Associació de Veïns de Cantoni, únic ens local amb reconeixement administratiu, ha canviat de mans. I aquesta vegada, d'una manera original, allunyada de la política que ens amarga l'existència també en un indret tan petit. Temps enrere, la junta de l'AV era "dels uns" o "dels altres". I molts dels actes o omissions d'aquest grup de gent eren perquè "tenien mania" als del bàndol contrari. I els del bàndol contrari, en justa correspondència, els deixaven a ells de tots colors. Això de la mania podia ser veritat o bé una percepció equivocada. Però han passat molts anys amb juntes diverses a l'AV (jo també en vaig formar part) i, com a tot arreu ha passat de tot, de bo i de no tan bo, no cal fer-ne inventari ara.

El que vull dir és que ara mateix, la junta, la componen només dones. Un munt de dones que conec força majoritàriament, que sé diligents i que veig que tenen ganes de treballar per al poble. Les sensibilitats polítiques i/o socials hi estan barrejades, i pel que sembla, elles no tenen cap problema a entendre's. Al capdavall, de la junta de l'AV no se'n treu cap rèdit, només maldecaps. Satisfacció personal si hi fas feina ben feta, això sí.


Naturalment, començaran a rebre cops des de totes bandes, i m'estranya no haver-ne sentit encara comentaris (deu fer un mes i mig que s'hi han posat, encara no). Potser és perquè desconcerta això de la barreja de sensibilitats. Potser toca criticar que són dones... i espero que no sigui per part de cap altra dona, que això és tristament habitual en segons quins ambients.

Deveu adonar-vos del meu to neutre a l'hora de parlar-ne. I és que jo no les jutjaré pas ara, ho faré per la feina que facin i, de moment, només he vist que s'hi han lluït en l'organització de la fantàstica i, al mateix temps, anticovid 100% cavalcada de Reis, juntament amb la comissió de Festes (una altra joia del poble).


Sí que sé qui són i com són, i per això mateix estic expectant i molt esperançada. I que siguin totes dones, dignifica el nostre sexe, i espero -de fet, hi pujaria de peus- que ens en faran sentir orgulloses. Quan ens hi posem, les dones, anem a totes. I, si no, ja ho veurem. Gràcies, noies, per acceptar un repte com aquest. Molta força, AV!

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Blanca Busquets
Escriu des dels 12 anys i treballa a Catalunya Ràdio des del 1986, on se sent com a casa. També se sent a casa a Cantonigròs, d’on són les seves arrels maternes. Ha publicat unes quantes novel·les, entre les quals Presó de Neu (2003), El jersei (2006), Tren a Puigcerdà (2007), La nevada del cucut (2010, Premi Llibreter 2011), La casa del silenci (2013, premi Alghero Donna 2015), Paraules a mitges (2014) i, l’última, Constel·lacions (2022). Els seus llibres han estat traduïts a diverses llengües.

Web: www.blancabusquets.cat
@blancabusquets
25/01/2022

​Tot vola

13/01/2022

​Són dones, són AV

28/12/2021

​Carrer del festival

15/12/2021

La neutralitat de tot/s

23/11/2021

​Jeroglífics Endesa

11/11/2021

​Les fagedes no cremen

26/10/2021

​El seu Liceu

14/10/2021

​Boscos que parlen

28/09/2021

​Adeu a un amic

16/09/2021

​Bravo CantiBalli

Participació