opinió ND

​Ens ha deixat l'històric càmera Miquel Fortet

«Carismàtic, va ser un gran professional i un exemple de vida plena de bondat»

per Sebastià Raurell, 3 de setembre de 2020 a les 08:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Miquel Fortet, en una sopar de TVO a principis dels anys noranta. Foto: arxiu La Marxa de Catalunya
 

Desprès d’una llarga malaltia, el passat divendres va morir a Roda de Ter, el seu poble natal, en Miquel Fortet i Miquel, popularment en Forty. Tenia 68 anys, era molt jove com per anar-se’n.


Conegut arreu d’Osona per la seva feina, va començar com a càmera a la TV de Roda i posteriorment a TVO, on va viure sens dubte la millor etapa de la televisió osonenca. Tothom el recorda amb la seva gorra, el seu caliquenyo i com no amb la càmera a l’espatlla, que va ser sempre la seva vida. 

Amb el Seat Panda blau va recórrer la comarca rere la noticia, amb bon humor, bon caràcter i sempre content, també amb un aire tossut però amable. Tot plegat feia que fos una de les persones més estimades i sobretot un gran referent de la televisió i mestre per a molta gent.


Gran aficionat al món del motor, seguia tots els ral·lis possibles, uns quan li tocaven per feina i els altres per gaudir-ne.

Hi ha moltíssimes anècdotes que podríem explicar, però una va tenir lloc en un acte a Folgueroles amb la presència de Jordi Pujol. Ell va arribar entre tres i cinc minuts tard. El president va aturar l’acte dient: “Un moment, arriba en Forty, deixem que prepari la càmera”. Una mostra del seu carisma.


Va ser un càmera carismàtic, gran professional i un exemple de vida plena de bondat.

Jo que vaig treballar amb ell la majoria d’anys només tinc paraules d’agraïment, ja les hi havia dit en vida i ara i torno. Miquel, descansa en pau juntament amb els teus pares, que tothom sap quan els adoraves.
 

Miquel Fortet, al passeig de Vic. Foto: arxiu La Marxa de Catalunya
 

Miquel Fortet i la seva inseparable càmera. Foto: arxiu La Marxa de Catalunya
 

Miquel Fortet, en una roda de premsa a l'Ajuntament de Vic. Foto: arxiu La Marxa de Catalunya
 

Un jove Miquel Fortet. Foto: arxiu La Marxa de Catalunya

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació