Instruccions per a la campanya electoral municipals 2019

«El nostre és un equip que combina joventut i experiència. Cares noves sense renunciar al treball fet en els darrers 4 anys. Repetim-ho com un mantra, sense parar»

per Marc Riera, 10 de maig de 2019 a les 07:00 |
Manual | Instruccions per a la campanya electoral municipals 2019 (vàlid per a tots els partits i formacions)

Abans de la campanya


- Penseu a actualitzar la web i les xarxes
. Fa mig any que ningú hi toca res. Quan arrenqui la campanya ho hauríem de tenir al dia.

- Caldria trobar algun jubilat conegut al poble, algun "nouvingut" (ho hem de dir així oi?) i algun artista/farandulero. Els direm que aniran endarrere i no cal que vinguin a les reunions. Ostres, si trobem algú de l'AMPA de l'escola, també ens aniria bé que el "cole" mou molta gent.

- Això de les sigles és una cosa de la "maquinària" electoral. Nosaltres treballem i ens devem al poble. Aquesta és la norma 1 per a tots aquells que ens diguin "no m'atabaleu que jo
no sóc dels vostres".


- Convocarem a entitats, botiguers i empreses. Fem-ho ràpid perquè tothom voldrà quedar amb ells i no sembli que anem a remolc.

- Deixem-nos veure a tots els actes que es facin al municipi i saludem als organitzadors. No aneu directament a saludar la gent que es veurà molt que hi anem per arrencar algun vot.

Durant la campanya

- El nostre és un equip que combina joventut i experiència. Hi ha moltes cares noves però no hem volgut renunciar al treball fet en els darrers 4 anys. Repetim-ho com un mantra, sense parar.

- Caldrà que creem equips per encartellar i estar "al tantu" per si els altres ens tapen, reenviem material per Whatsapp a tothom i, sobretot, assegurem que a l'acte central de campanya mobilitzem a tothom. Unes cadires buides podem donar una imatge que no tenim prou suport. No cal dir que, si s'organitza un debat de candidats, caldrà que hi anem amb trompa.

- Quan anem a mercats, plaça...a repartir propaganda no ens mullem més del que toca. No és necessari. Fem servir ambigüitats com la majoria de les propostes que tenim al programa electoral. Si ens encallem, direm que "ja ho estudiem" o "això ho porta una altra persona".

- Llogarem un local al centre del poble. Sobretot, vidres nets que no es vegi que no el fem servir per a res. Deixem el llum engegat al vespre perquè sempre sembla que hi ha més activitat.

- Recordeu les paraules claus de campanya: "serveis", "participació ciutadana", "zones verdes", "medi ambient" i "reciclatge". "Seguretat ciutadana" només la direm si el votant fa cara de ser molt de dretes.

Després de la campanya

- No comencem amb mal peu. Anem a despenjar banderoles dels fanals en pocs dies. Si ho anem deixant, ja no ho farem en dies i la gent botzina.

- Hi ha hagut una feinada tremenda. Ara ens toquen uns merescuts dies de vacances. Quan ens tornem a trobar, les reunions ja només les farem un cop al mes. Cada setmana és desgastador i no cal atabalar.

- Ara ens cal negociar un pacte de govern. Ho faran els nostres regidors. Quan tinguem una proposta, ens trobem i ho comentem. Anem avançant.

- Farem un sopar de tota la candidatura i farem balanç de la campanya (resultats, costos...). El nostre cap de llista ja proposarà una data però serà abans de la Festa Major.

- Crearem un grup de Whatsapp paral·lel només amb els del nucli de la candidatura. Serà més operatiu i així no molestem els que no han sortit regidors o que només hi eren per donar un cop de mà.

 

Participació