​Una nova etapa a la UVic-UCC

«Si els òrgans de govern de la Universitat van posar la confiança en la meva persona, vaig tenir clar que aquest era el moment de retornar-li una part que m'havia donat durant tants anys»

per Joan Masnou, 11 de gener de 2019 a les 07:00 |
Durant sis mesos he estat rector en funcions de la UVic-UCC entre el final del mandat de Jordi Montaña i l'elecció de Josep-Eladi Baños com a nou rector. Davant de la renúncia per qüestions familiars del candidat elegit, se'm va demanar d'assumir el càrrec mentre es duia a terme el nou procés d'elecció. Vaig acceptar el càrrec per responsabilitat institucional; si els òrgans de govern de la Universitat van posar la confiança en la meva persona, vaig tenir clar que aquest era el moment de retornar a la Universitat una part que m'havia donat durant tants anys. De ben segur no era un moment fàcil, amb molts dubtes, però també és veritat que s’obria un espai que calia aprofitar per adonar-nos de les nostres fortaleses.

Tal com deia en el meu discurs de presa de possessió en qualitat de rector en funcions, "durant el temps que duri aquest rectorat posarem els instruments necessaris perquè la Universitat continuï el seu camí amb normalitat. Aquest temps d’interinatge no serà només un temps d’espera, prendrem les decisions que calguin en cada moment pel bé de la Universitat sense deixar de pensar en el projecte de futur que un nou rector o rectora liderarà. El meu compromís és, doncs, recollir un llegat, utilitzar-lo amb perícia i posar els maons que tinguem temps de posar. Ni més ni menys. Sabem tots qui som i d’on venim i, lliures de complexos, us esperono a acarar el futur amb optimisme, confiança, treball i perseverança. Per això treballaré i treballarem en l’equip, per enfortir un projecte formatiu des de la cohesió interna, l’empatia, la participació i la globalitat d’acció." I això és el que hem fet. 


Amb aquestes ratlles vull agrair molt la confiança que em va fer la institució a tots els nivells, des dels òrgans de govern fins al professorat, els professionals d'administració i serveis, i molt especialment les persones a qui vaig demanar que assumissin funcions de gestió, tot i saber que els càrrecs eren, també, en funcions fins que un nou rector decidís com organitzava el seu equip de rectorat. Em refereixo a la degana en funcions de la Facultat d'Empresa i Comunicació, Dra. Elisenda Tarrats; al delegat del rector per a les Polítiques de Qualitat, Dr. Pere Quer; al delegat del rector per a la Formació Contínua, Dr. Josep Ayats, i a l'adjunta al Vicerectorat de Relacions Internacionals, Dra. Montse Corrius.

Ells han fet evident, en una situació que podia haver estat de debilitat interna i externa, però que ha estat de reforçament institucional, quin és el nucli fonamental de la nostra universitat: la implicació plena i l'estima profunda que la majoria de les persones que formen part de la plantilla senten per la institució des de tots els nivells de responsabilitat. Només des d'aquesta perspectiva transversal es poden entendre els avenços i el desenvolupament continuat que la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya va duent a terme curs rere curs. Només així es pot entendre que en moments de trasbals i incertesa, siguin propis o siguin sobrevinguts per les circumstàncies econòmiques o polítiques del país, la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya segueixi el seu rumb amb fermesa i determinació.

Des d’aquestes línies vull desitjar al rector Baños una etapa plena d’èxits que, al cap i a la fi, seran els èxits de la nostra Universitat.

 

Joan Masnou
Rector en funcions de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya
11/01/2019

​Una nova etapa a la UVic-UCC

07/11/2018

Vic, capital mundial de la farmacologia

02/10/2018

La integració dels oposats

Participació