​Tabarnesos a Osona

«Ciudadanos es presentarà a les eleccions municipals no per treballar pel poble i els veïns, sinó per aplicar la seva política identitària espanyolista o tabarnesa»

per Jordi Fàbrega, 9 de febrer de 2018 a les 06:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ciutadans, Ciudadanos pels amics, el partit de Rivera i Arrimadas, de Javier Nart, Boadella i Arcadi Espada, diuen que es volen presentar a les eleccions municipals a Osona.

És curiós que el partit nacional de Tabàrnia, aquell ens que volen convertir en l'Ulster català, a cavall del què consideren els territoris a favor d'Espanya a Catalunya (malgrat que els resultats electorals els desmenteixen), que serien les comarques tarragonines, l'àrea metropolitana de Barcelona i la capital catalana, es vulgui presentar a la comarca que ells consideren paradigma de Tractolàndia.


Tractolàndia és com tracten pejorativament a les comarques de l'interior, de majoria independentista i que descriuen als seus habitants, és a dir, a nosaltres, com a "paletos cejijuntos" a mig camí de la barbàrie i la consanguinitat endogàmica familiar, lligant-ho tot plegat a un prejudici al sector econòmic primari de l'agricultura i la ramaderia.

La ignorància és molt valenta, però ser valent des de la ignorància no és bo. Gens. A més de menysprear el sector agroramader (suposo que ells mengen tot el producte de verdures, fruites i carn que surten de màquines màgiques o les hi envien per correu electrònic), ignoren que a Catalunya els territoris on el sector industrial té més pes en les economies comarcals és en les comarques de l'interior, entre elles Osona, tal com demostra un estudi del BBVA.

Ara, aquests Ciudadanos volen ser els paladins de la llibertat tabarnesa al cor de Tractolàndia, ens volen alliberar de nosaltres mateixos insultant-nos i menyspreant-nos i ho faran per una qüestió identitària espanyolista. I ho dic perquè és el què fan arreu on tenen presència municipal. Per exemple a Lleida, on sostenten el govern del PSC a canvi de carregar-se el reglament d'ús del català com a llengua vehicular de l'ajuntament, o quan van demanar traduir senyals de trànsit al castellà, com ara STOP, que tots sabem que és una paraula del català tancat rural i endogàmic que ningú del món coneix què vol dir.

Siguem conscients tots plegats, independentistes o no, que Ciudadanos es presentarà a les eleccions municipals no per treballar pel poble i els seus veïns, sinó per aplicar la seva política identitària espanyolista, o tabarnesa. Molts alcaldes, centenars hem assumit i hem impulsat accions des del món local a favor de la República Catalana i el dret a decidir dels catalans, però sempre partint de l'interès municipalista. Si em permeteu, em poso com a exemple: molta gent fora de Sant Pere de Torelló m'identifica dins el projecte independentista del meu país, però tots els meus veïns, independentistes o no, saben que la meva primera prioritat com a alcalde han estat i són els interessos dels meus convilatans.


Exerceixo d'alcalde pels meus veïns i em sumo a l'acció per la independència de Catalunya. Els tabarnesos de Ciudadanos sols es presentaran a les municipals per exercir identitarisme espanyolista, utilitzant els vots per escollir els qui han de treballar pel seu poble i i ciutat, només per fer espanyolisme ranci, o tabarnisme, que és el mateix.

Això sí, tot beneït per l'Aznarisme i l'IBEX 35.

 

Jordi Fàbrega
Alcalde de Sant Pere de Torelló des de 1999 per l'Entesa Municipal de Progrés. Delegat del Govern a la Catalunya Central (2006-2010). Membre d'ERC.
02/07/2018

ERC: sense renunciar a cap via

05/04/2018

Catalunya en perill, la lluita continua

09/02/2018

​Tabarnesos a Osona

16/12/2017

​Derrotem la dictadura a les urnes

25/09/2017

​Prou de judicialització

17/07/2017

L'oportunisme dels comuns

20/03/2017

L'Espanya descol·locada

23/01/2017

El mantra de l'independentisme en contra de les classes populars

31/10/2016

Colau i Iceta davant el mirall

18/05/2016

Cap a on vas Catalunya? (II)

Participació