El secret de l’home del museu

per Joan Ballana, 10 de febrer de 2011 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de febrer de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tres mesos mal comptats pel “matx” municipal. Vic s’hi juga l’anada. La tornada, d’aquí a quatre anys i tres mesos. El “matx” d’enguany no serà el partit del segle malgrat que els “millors” s’ho pensin.

A Vic, dels “millors” m’agrada dir-ne els “cracks”, manllevant sense permís l’epístola històrica que immortalitzà el bon amic i exalcalde Jacint Codina. Ells oferiran continuïtat i la seva prepotent manera de fer, poc amiga de la complicitat i la confiança, però amb més de 30 anys d’èxit. Poca broma. A més, (l’ex)tsunami Anglada ha deixat de solcar amb força els dics convergents i el crit a “l’ordre” de l’Alcalde ha quadrat els votants desertors de fa quatre anys. A voltes, l’oasis vigatà sembla renéixer.


Però el temps el convertirà en un miratge. Doncs un nou equip ciutadà comença a engendrar-se a Vic, una nova fòrmula inclusiva i rabiosament vigatana comença a assentar els fonaments de l’única alternativa clara de govern a mig i llarg termini, el projecte SOM VIC. És un projecte participatiu, construït de baix a dalt, amb complicitat i confiança amb tots i cadascun dels 40.000 vigatans i vigatanes. SOM VIC és igual a dir SOM TOTES I TOTS. No és el “matx” d’uns quants, sinó el de tots.

I és que al final, l’opul•lència de 100 famílies històriques ja no reparteix joc. Començar és continuar aquest final fent-lo partícep a totes i tots. No en va, el projecte SOM VIC vol canviar, en el fons i en les formes, la relació dels vigatans i vigatanes amb el seu Ajuntament fent-nos a tots corresponsables del treball conjunt. Garantir i promoure la igualtat d’oportunitats, amb ordre i rigor, com element bàsic de la cohesió social, tot avançant en l’excel•lència com a ciutat del saber i del pensament, capaç d’innovar i apostar en ferm per l’emprenedoria. Només així farem de la ciutat que estimem una de les capitals punteres de la que serà la nació lliure catalana. I és així com la transició tranquil•la, vigatana i sobirana, comença a prendre forma per disputar el “matx” municipal.


Així neix aquest projecte social i polític, humil i honest, sense malabarismes ni coalicions forçades, que encapçala l’home que de petit va jugar amb casulles medievals i capitells romànics mentre vivia envoltat de les parets del Museu Episcopal. Ell  també ha mamat les entranyes de la ciutat que ens té enamorats i aquest és el secret de l’home del que no us en diré el nom però del que en sentireu a parlar.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Joan Ballana
És fill de Vic. Hi va néixer el 19 d'octubre de 1974. És advocat amb despatx i consultoria pròpia. Ha estat regidor de l'Ajuntament de Vic (PSC) de 1999 a 2007, essent el regidor més jove en les dues legislatures. Actualment és regidor de Convivència i Seguretat a l'Ajuntament de Vic per ERC, partit del qual és membre de l'executiva local com a responsable de Política Municipal. Recentment ha estat escollit candidat d'ERC a les eleccions municipals de Vic. Ha estat un dels blocaires referents i més actius de la ciutat i comarca, així com un dels principals impulsors de l'osonosfera.
06/06/2014

L'Eixample Morató

19/07/2011

Per un nou model de convivència i seguretat a Vic

09/06/2011

El pacte de govern de Vic

08/05/2011

La morena de la pancarta i la picardia de l’amo

11/03/2011

El terra «electoral» del lavabo

10/02/2011

El secret de l’home del museu

Participació