1 de 10

Joguines sexuals: el joc per a adults

per Elena Crespi, 2 de desembre de 2015 a les 00:01 |

«Unes recomanacions per a regals de Nadal»

Aquest article es va publicar originalment el 2 de desembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Quan som petits juguem amb joguines per a nens. Quan som adults, hem de deixar de jugar? El joc forma part de la nostra vida i és bo no deixar de jugar mai. Un dels jocs per a adults és el sexe i aquest es pot complementar amb joguines eròtiques.

Però hem d’anar amb molt de compte perquè una joguina no substitueix res... Quan pensem que una joguina pot substituir o omplir un buit en la nostra sexualitat compartida o per arreglar alguna dificultat sexual severa, anem una mica equivocats... Si creiem que una joguina pot ser el substitutiu de la sexualitat compartida amb algú, millor no utilitzar-la ja que no trobarem aquesta substitució.


S'han inventat moltes joguines que pretenen substituir una parella. Realment han creat algunes nines aparentment molt semblants a l'ésser humà, però (a part de ser un producte no accessible a totes les butxaques) és una joguina que no pot substituir una part molt important de la sexualitat compartida: el contacte humà, l’excitació, les olors del sexe...

Quan hi ha una dificultat severa a la sexualitat d'una persona, abans que la utilització de joguines per intentar resoldre-ho, recomanem que es busqui l'assessorament d'un professional, no necessàriament teràpia, però si l'assessorament d'un professional que entengui de sexualitat humana i que pugui aconsellar i orientar sobre la dificultat en qüestió.


Però, per la resta, recomanem totalment jugar amb les joguines sexuals, ja que serveixen per alimentar el desig, augmentar el plaer, trobar noves maneres de divertir-se en parella o en solitari, ser més creatius...

Això sí, si hem de fer una recomanació abans de començar a jugar diríem que és important que cada persona conegui bé el seu cos, les seves sensacions, sàpiga a què li agrada jugar i a què no, que tingui clares les normes de la seva pròpia sexualitat (i les de la seva parella, si es vol jugar amb la parella)...


Quan tenim aquestes premisses clares, podem utilitzar les joguines sexuals per augmentar el plaer.

Beneficis de les joguines sexuals:

Trencar la rutina: tota parella pot caure presa de la rutina. "Sempre fem el mateix i ja no em diverteixo", diuen moltes persones que acudeixen a consulta. En aquest moment, les joguines sexuals poden ajudar a incorporar novetats al llit i això trenca la rutina.

• Augmentar el desig: si la rutina ens envaeix, el desig sol caure en picat. Per això, l'ús de joguines reincorpora l'espurna que potser amb el temps s'havia perdut.

• Matar la curiositat: la curiositat és clau per gaudir d'una bona vida sexual i una persona curiosa sexualment sempre tendirà a divertir-se una mica més que algú que no sigui curiós.

• Conèixer sensacions noves: no és el mateix rebre estimulació amb les mans, amb la boca, amb el penis, amb la pell que amb les joguines sexuals, de manera que podem incorporar sensacions noves que amb el cos només no es poden tenir.

Ara ja sabeu quines joguines podeu regalar per Nadal.

 

Elena Crespi
Vaig néixer a Vic l’any 1981, tot i que sóc pescallunes, ja que sempre he viscut a Torelló. Sóc llicenciada en Psicologia per la UB i mentre estudiava la carrera em van interessar tots aquells temes que estiguessin relacionats amb la salut sexual, el món de la parella i les relacions interpersonals. Precisament per això vaig estudiar el Màster de Teràpia sexual i de parella de la UB, el Postgrau en Salut sexual de la UdL i llavors vaig seguir la meva formació amb el Postgrau de teràpia de parella, el Postgrau de teràpia breu estratègica i el Postgrau de psicoteràpia integradora de la UdG.
L’objectiu de la meva professió: no serà la primera ni l’última vegada que ho dic, em vaig decantar per treballar dins del món de la sexualitat i la parella perquè sovint són temes que ens aporten més patiment i malestar que benestar i plaer. Per tant, si puc posar un granet de sorra per fer que algú visqui la seva sexualitat i la seva relació de parella amb més felicitat... em donaré per satisfeta.

www.elenacrespi.com
Més articles de l'autor
14/05/2018

Violadors i abusadors

18/10/2017

​Cinc ingredients per arribar a l'orgasme en parella

21/06/2017

Com augmentar la passió?

28/04/2017

Té futur la parella monogàmica?

27/02/2017

Com jugues amb la teva parella?

13/01/2017

No siguis bleda!

26/10/2016

Porno per a dones?

28/07/2016

No només m'excita la meva parella

30/05/2016

Dones gèlides al llit... les dames victorianes

11/04/2016

Homes cromanyons al llit

Participació