1 de 10

​On tinc el clítoris?

per Elena Crespi, 7 d'agost de 2015 a les 13:30 |

«Em pregunto si els pares i les mares ensenyen a les seves filles que tenen un clítoris entre les cames»

Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'agost de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquestes setmanes he fet tallers amb algun grup d'adolescents i hi ha hagut una cosa que sempre m'ha deixat astorada: moltes noies joves no han sentit mai a parlar del clítoris. Encara ara, no han sentit mai a parlar del clítoris. Qui li ha d’explicar a una noia què hi té als seus genitals?

I és que les noies juguem amb desavantatge quan es tracta del coneixement dels nostres genitals... M'explico: els genitals masculins es veuen fàcilment, són exteriors; per tant, un noi els coneix força bé des de ben petit, els veu cada dia i se’ls toca... Però les noies tenim els genitals força amagats i, a sobre, sovint no se'ns explica què hi tenim ni per què serveix... No penseu que una noia als 13 anys ha de saber com són els seus genitals?


Entenc que els genitals formen part de la nostra esfera més íntima i, precisament per això, no hem d'amagar-los. Ja ho estan prou, d'amagats. I fixeu-vos... Sembla que veiem més normal que una noia conegui el seu aparell digestiu que no pas totes les parts dels seus genitals. 

Per això em pregunto si els pares i les mares ensenyen a les seves filles que tenen un clítoris entre les cames. Suposo que molts s'escandalitzaran en llegir això, però penso que la part dels genitals femenins no té res de dolent per no poder ensenyar. Què té de dolent el clítoris? Possiblement el fet que sigui una part del cos que només té com a funció el plaer... Porta sensacions i pensaments contradictoris.


Què passa si una mare diu a la seva filla que aquest petit botonet que té a l'entrecuix és la part superficial del seu clítoris? Hi ha qui pensarà que ensenyar això incitarà les noies a fer ves a saber què... El que jo sí que puc garantir és que qui conegui bé el seu cos i els seus genitals gaudirà d'una millor salut sexual. I d'això va aquest article: de la importància que té conèixer cada racó del nostre cos per poder tenir una bona salut i una bona salut sexual.
Elena Crespi
Vaig néixer a Vic l’any 1981, tot i que sóc pescallunes, ja que sempre he viscut a Torelló. Sóc llicenciada en Psicologia per la UB i mentre estudiava la carrera em van interessar tots aquells temes que estiguessin relacionats amb la salut sexual, el món de la parella i les relacions interpersonals. Precisament per això vaig estudiar el Màster de Teràpia sexual i de parella de la UB, el Postgrau en Salut sexual de la UdL i llavors vaig seguir la meva formació amb el Postgrau de teràpia de parella, el Postgrau de teràpia breu estratègica i el Postgrau de psicoteràpia integradora de la UdG.
L’objectiu de la meva professió: no serà la primera ni l’última vegada que ho dic, em vaig decantar per treballar dins del món de la sexualitat i la parella perquè sovint són temes que ens aporten més patiment i malestar que benestar i plaer. Per tant, si puc posar un granet de sorra per fer que algú visqui la seva sexualitat i la seva relació de parella amb més felicitat... em donaré per satisfeta.

www.elenacrespi.com
Més articles de l'autor
14/05/2018

Violadors i abusadors

18/10/2017

​Cinc ingredients per arribar a l'orgasme en parella

21/06/2017

Com augmentar la passió?

28/04/2017

Té futur la parella monogàmica?

27/02/2017

Com jugues amb la teva parella?

13/01/2017

No siguis bleda!

26/10/2016

Porno per a dones?

28/07/2016

No només m'excita la meva parella

30/05/2016

Dones gèlides al llit... les dames victorianes

11/04/2016

Homes cromanyons al llit

Participació