ERC i ICV valoren el ple municipal de Torelló

per Osona.com , 3 de novembre de 2006 a les 07:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de novembre de 2006 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
NOTA DE PREMSA
ERC DE TORELLÓ
Ple municipal de Torelló
 
Unes ordenances de tràmit
 
L'equip de govern del PSC de Torelló va presentar unes ordenances de tràmit que van ser votades gairebé per unanimitat.
El grup municipal d'ERC-AM, però, va votar en contra de les tarifes de Ràdio Ona perquè "com cada any el patronat de la ràdio no ha participat en l'elaboració d'aquesta ordenança", segons el portaveu republicà Jordi Casals, que ve emfatitzar que " hi ha el plus de greuge, en què Ràdio Ona està en una situació d'impàs, on hi havia un escenari que l'equip de govern titllava de preocupant i on es van prometre unes reunions i informacions que no han arribat", aquesta manca d'informació sobre la situació del mercat. Per Casals "no s'han fet els deures" i ERC no hi podia votar a favor.

Esquerra, a més, es va abstenir amb l'ordenança del Teatre Cirvianum perquè el patronat no hi havia dit res.

Per acabar, Casals també va voler manifestar "la queixa que ja esdevé tradicional" que l'impost sobre vehicles està al màxim, per això no pugen, però que la circulació de Torelló no s'arregla, "sobretot per una manca de coordinació entre les regidories de Seguretat Ciutadana i Urbanisme".
 
Casals mostra el seu malestar amb el regidor de Promoció Econòmica per Fira Natura
 
Esquerra de Torelló es va abstenir en la modificació de crèdit per fer un estudi per la modernització de Fira Natura. Casals va dir que " Esquerra lamenta molt la desídia en què se'ns tracta amb el tema de Fira Natura, ja que quan se'ns ha demanat la opinió l'hem donada, però no se'ns ha escoltat, i quan se'ns escolta i accepta una proposta després se'ns oblida".

El portaveu republicà va lamentar no poder votar a favor d'un estudi sobre Fira Natura que ERC "havia demanat insistentment", però com que no s'havia informat de què es tractava l'estudi, no podien votar a favor d'una cosa que es desconeixia ni tampoc per "la desídia" del regidor vers la resta de grups.
 
ERC-AM Torelló demana de nou que es convoqui la Comissió d'Equipaments i que es faci participar a tots els grups en la ordenació de la zona esportiva.

El grup municipal d'Esquerra va lamentar en el darrer Ple que l'alcalde anunciés noves actuacions en matèria d'equipaments d'entitats al marge de la comissió d'equipaments. No és la primera vegada que Casals es queixa i per aquest tema, arribant fins i tot a demanar que "si no es creu necessària que s'aboleixi la comissió".

Per altra banda, els republicans van demanar que es faci participar a tots els grups en la ordenació de la zona esportiva de Torelló. La nova piscina coberta ha modificat molt la zona i cal tenir clar quina ordenació es vol. L'alcalde va acceptar.
 
Miquel Franch: "en el tema de les urgències no s'ha informat als professionals"  

A pregunta del portaveu d'Esquerra, Miquel Franch va dir que, en el tema del servei d'urgències, el coordinador de l'ABS de Torelló no havia informat als professionals i que el polèmic i nou servei d'urgències és una millora.

Franch també va dir que Torelló serà informada de tots els aspectes que afecti a la resta de poblacions.
 
ERC-AM Torelló s'absté en la creació d'un nou lloc de treball fix

Esquerra es va abstenir en la creació d'un nou lloc de treball per un tècnic de comunicació i participació perquè, segons Casals, Esquerra no veu clara " la creació d'aquesta plaça a mig any d'acabar la legislatura. Un nou lloc de treball que s'ha fet sense consultar al a resta de grups i que no s'ha comentat per a res fins a les comissions informatives". "El diàleg ha brillat per la seva absència", va afegir Jordi Casals.

Una altra raó important per no votar-hi a favor són " unes tasques molt diversificades, que va des de la dinamització dels consells municipals fins a la gestió de la web i a la promoció de la marca posa l'accent de Torelló, unes tasques massa dispars", segons el portaveu d'ERC.

Casals va aclarir que ERC no està " en contra de què hi hagi una plaça de tècnic de comunicació i de participació", però que no compartia que "es faci ara d'una manera unilateral i a quatre passes de la fi de legislatura".
 
----------------
NOTA DE PREMSA
ICV DE Torelló
Notes del Ple de Torelló del mes d'octubre

En el Ple que es va celebrar a Torelló ahir dijous, 2 de novembre, a propòsit de l'aprovació de la despesa per a les obres del parc urbà La Cabanya, ICV-CdG va reclamar a l'equip de govern que tingui en compte les peticions que ha anat fent el grup en diversos plens per tal que la zona de jocs infantils tingui uns equipaments adreçats a diferents edats i que no es reprodueixin els models de jocs que hi ha tots els parcs del poble. També va recordar que calia implicar els col•lectius que practiquen l'skate en la remodelació i ampliació de la zona d'skate i replantejar el conveni de gestió d'aquest espai. ICV-CdG va manifestar la seva satisfacció pel fet que el parc inclogui una pista per a la pràctica lliure de l'esport, ja que lliga amb els plantejaments del grup: aconseguir que els diferents barris de Torelló tinguin espais d'aquest tipus.
 
El Ple de l'ajuntament va aprovar una partida de 12.000 € destinada a analitzar i projectar Fira Natura.ICV-CdG va condicionar el seu vot favorable a l'estudi al fet que ha de servir per "definir, planificar, tenir un projecte clar, avaluar els resultats i, si cal, qüestionar la continuïtat de la Fira". La regidora del grup, Montse Ayats, va matisar que no es podia parlar d'un estudi de "modernització", tal  com plantejava inicialment el grup del PSC, ja que aquesta fira "no fa ni 10 anys que funciona".
 
La coalició ICV-CdG va defensar al Ple que la pràctica de l'esport no ha de ser un luxe i que ha d'estar a l'abast de tothom. En relació a la partida de 25.000 euros que es va aprovar per a la redacció  del projecte bàsic i executiu del local social del Club Futbol Torelló, la regidora Montse Ayats va demanar que es vetlli perquè tota la mainada pugui practicar esports com el futbol i que ningú pugui quedar "fora de joc" per la seva condició social. Els convenis de col•laboració amb les entitats han d'implicar contrapartides i compromisos com és ara la col•laboració amb altres entitats o la no exclusió de determinats sectors de la població.
 
ICV-CdG va votar en contra de la proposta de creació d'una plaça de responsable d'informació i comunicació, plaça que es crea dos mesos abans d'acabar l'any i a poc menys de mig any de les eleccions. ICV-CdG va recòneixer la necessitat que l'Ajuntament de Torelló informi i comuniqui millor, però va mostrar la seva disconformitat en el fet que aquesta plaça s'hagi creat sense cap mena de planificació, amb un romanent de tresoreria i mentre hi ha places de serveis socials, educació, cultura... reclamades des de fa temps i que es cobreixin amb AODL (amb la provisionalitat i precarietat que això implica).

ICV-CdG va votar en contra de la taxa de subministrament de l'aigua perquè no inclou mesures per afavorir-ne l'estalvi. Montse Ayats va defensar que l'aplicació de la taxa "hauria de diferenciar clarament el consum d'aigua com a necessitat del consum d'aigua com a luxe i, per tant, afavorir i fomentar l'estalvi d'aigua".  També va votar, com cada any des que es va començar a aplicar aquesta taxa, en contra de la LIA, perquè no està d'acord amb els imports que es fan pagar a les empreses ni tampoc en els barems utilitzats. L'aplicació d'aquesta taxa ha estat qüestionada per tots els grups amb representació parlamentària.
 
ICV-CdG es va abstenir en les ordenances relacionades amb Ràdio Ona i el Teatre Cirvianum perquè l'equip de govern no va reunir els patronats corresponents per discutir-les. ICV-CdG considera que caldria que l'equip de govern fes més pedagogia del contingut de les ordenances i apliqués i expliqués mesures per fomentar l'estalvi, el reciclatge i la utilització de determinades energies, entre d'altres, i que vetlli perquè la puja continuada dels impostos i les taxes no acabi perjudicant determinats col•lectius, els sous i els ingressos dels quals, no pugen al mateix ritme.

Torelló, 2 de novembre de 2006

 

Arxivat a:
Municipis
Participació