ICV-EUiA-EPM considera que el nou pacte al Consell Comarcal no ha aportat «cap canvi»

Redacció
30 de juliol del 2008
 
Propostes que no han tirat endavant, segons els consellers d’ICV-EUiA-EPM:

•  La creació d’un observatori del reciclatge per tal que els ajuntaments poguessin valorar regularment el nivell d’eficiència de la seva recollida selectiva.

•  L’impuls al consorci públic de la TDT per crear un canal de serveis que donés valor agefit a l’atenció a tota la comarca a través de la tecnologia digital.

•  La necessitat d’afrontar les polítiques d’habitatge des del coneixement real del mercat, l’obtenció de dades del parc d’habitatge buit que hi ha a la comarca i valorant de quina manera s’hi podria trobar sortida d’acord amb els demandants, els promotors i l’Administració.
 
Contestant el president comarcal, Miquel Arisa, que dies enrere es "vanagloriava" que s’havia aprovat un Pla d’Acció Comarcal (PAC) que ha de ser el full de ruta de l’acció de govern per als propers anys, Bardolet es preguntava que “si tan important és, com és que no el coneix ningú ni s’ha presentat enlloc”. Ha recordat, en aquest sentit, que en el ple del mes març, en què es va aprovar inicialment el PAC, el seu grup va demanar una interlocuió clara i directa del Consell Comarcal amb els ajuntaments, a través d’un conseller de govern que tingués aquest rol. I que comencés aquesta tasca, precisament, presentant-hi el PAC. 

Bardolet també ha recordat que, un any després, “la tristesa amb què es va viure la investidura del nou govern s’ha repetit amb un nou despropòsit, com ha estat utilitzar el nom del Consell Comarcal, en unes al•legacions, per defensar un aeroport de jets privats a Osona sud sense que dins del Consell ningú no n’hagués parlat mai”. I ha afegit: “A més, com es recull en la nota lliurada als mitjans, els dos únics consellers comarcals que s’han mostrat inequívocament en contra de l’aeroport de Centelles/Balenyà, aprovant una moció de rebuig al seu ajuntament, formen part del govern comarcal de Miquel Arisa, que és el seu principal impulsor”.
- Nota de premsa