​Música, art i poesia es fusionaran a la Festa Verdaguer 2024

L'Orchestra Fireluche serà la convidada especial a les Flors del Desvari en el marc d'una edició que també incorpora un nou escenari: l'Auditori Teatre de Calldetenes

La Festa Verdaguer, amb epicentre a Folgueroles, se celebra del 17 de maig al 10 de juny.
La Festa Verdaguer, amb epicentre a Folgueroles, se celebra del 17 de maig al 10 de juny. | Adrià Costa
Osona.com
28 de març del 2024
La Festa Verdaguer 2024, que se celebrarà del 17 de maig al 10 de juny a diversos espais d'Osona i Barcelona, va prenent forma i se'n desvelen els primers detalls. Consolidat com un festival literari d'arrel tradicional únic al territori, enguany donarà protagonisme a la música fusionada amb l'art i la poesia de la mà de l'Orchestra Fireluche.

Serà el 25 de maig al Pla de la Damunt de Folgueroles en el marc de les Flors del Desvari, una cita obligada de la Festa Verdaguer. La improvisació poètica i musical d'enguany comptarà amb tres poetes convidats, micro obert, el segon concert de Segona florada –el darrer disc de la formació amb Pau Riba- i la improvisació musical de l'Orchestra. Dotze músics pujaran a l'escenari per acompanyar els rapsodes, lectors i poetes en un homenatge a Pau Riba.
 

Un nou escenari

Aquest 2024 la Festa Verdaguer suma un nou espai: l'Auditori Teatre de Calldetenes, que s'incorpora per primera vegada com a escenari del certamen. La col·laboració entre la Fundació Jacint Verdaguer i l'Ajuntament de Calldetenes portarà a l'equipament cultural l'espectacle Anna -una producció de Mil Futurs, amb la direcció de Joan Roura i Íria Roig- que reivindica la veu colpidora de la poeta de Folgueroles Anna Dodas.

Amb tot, Folgueroles –poble natal de Verdaguer- serà l'epicentre de l'activitat cultural, el festival literari.