El sector turístic d'Osona preveu una ocupació d'entre el 50% i el 100% per Setmana Santa

Durant el Mercat del Ram els allotjaments de la comarca han penjat el cartell de 'complet'

Una família travessant el pont penjant de Rupit, un dels destins amb més visitants durant la Setmana Santa a Osona.
Una família travessant el pont penjant de Rupit, un dels destins amb més visitants durant la Setmana Santa a Osona. | ACN
Osona.com
26 de març del 2024
El sector turístic d'Osona preveu que les reserves dels allotjaments per Setmana Santa oscil·laran entre el 50% i el 100% -en funció de l'allotjament i la ubicació-, segons dades de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme del Moianès i d'Osona. En canvi, durant el darrer cap de setmana, coincidint amb el Mercat del Ram de Vic, la majoria d'hotels han penjat el cartell de 'complet'. Enguany, l'esdeveniment ha portat a la ciutat uns 140.000 100.000 visitants, que també han pogut gaudir de la tradicional i solemne processó dels Armats de la capital d'Osona. Pels dies de Setmana Santa, les reserves són més variables, tal com expliquen des del sector.

A la Catalunya Central, l'ocupació turística se situarà entre el 50% i el 90% aquesta Setmana Santa. Un dels punts més visitats aquests dies és Montserrat, on els allotjaments del santuari fregaran el ple entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua.

Per contra, al Berguedà -una de les comarques amb més cases de turisme rural-, en aquests moments l'ocupació no supera el 75% durant els dies festius, una situació que contrasta amb la de l'any passat, quan es va fregar el 100% d'ocupació. El president de l'associació d'Agroturisme del Berguedà, Oriol Baños, diu que és una "anomalia" i que "no és habitual. Són dates molt demanades i no sabem si és perquè és massa d'hora o per altres motius que no coneixem".

On també hi ha bones previsions d'ocupació és a l'Alta Anoia on es preveu una mitjana de reserves del 90% en allotjaments de turisme rural, una situació molt similar a la de l'any passat. Així ho explica el president de l'Associació per al Desenvolupament de l'Alta Anoia, Ramon Bosch, que precisa que els dies forts seran a partir de Dijous Sant i fins al Dilluns de Pasqua. Pel que fa al perfil del visitant, seran sobretot famílies i grups d'amics procedents de Catalunya i un 10% del Regne Unit.