​Més de 140.000 persones visiten el Mercat del Ram de Vic

Nou èxit de la fira agrícola i ramadera de la capital d'Osona, enguany, sense tractors però amb més bestiar

Exposició de bestiar del Mercat del Ram del Vic 2024.
Exposició de bestiar del Mercat del Ram del Vic 2024. | Oriol Clavera
Osona.com
25 de març del 2024
Actualitzat el 28 de març a les 14:56h
Vic torna a esdevenir l'epicentre del sector primari i el món rural amb el Mercat del Ram, en l'edició més reivindicativa dels últims anys i amb més bestiar però sense tractors. Més de 140.000 persones han visitat la ciutat durant els tres dies de la mostra agrícola i ramadera de referència al territori, gaudint d'unes temperatures primaverals i d'un ambient festiu pels carrers de la ciutat.

Amb una extensa programació d'activitats vinculades al sector agroalimentari, la cultura i l'entreteniment, el mercat del Ram 2024 ha estat l'aparador dels productors locals i de proximitat, així com l'epicentre de les reivindicacions de la pagesia catalanaRevolta Pagesa ha participat en la fira per explicar-se "en primera persona"-.

També ha triomfat l'Espai Terra i Cuina amb la mostra de cerveses artesanes, espectacles infantils, música en directe, la mostra de serveis i turisme i les parades d'artesans del territori. El Dissabte de Rams no va faltar l'històric concurs de pintura ràpida –enguany amb 49 participants-, les cercaviles de gegants i bestiari de Vic, el Mercat Setmanal i el de Palmes i Palmons o l'espectacular 41è Trofeu Internacional de Globus.

El bestiar, protagonista de Mercat del Ram

La Casa de Pagès ha estat, de nou, un dels grans atractius de la fira: amb una assistència de gairebé 17.000 persones, és un espai pedagògic on els infants han participat en tallers de tota mena. Situat al Recinte Firal del Sucre, compartia l'atractiu amb l'exposició de bestiar.

El clàssic concurs de Canals Porcines de dissabte tampoc ha fallat: enguany ha coronat a la Granja Martí Mir de Tona amb el premi a la Qualitat de la Carn i la Granja Morell d'Agramunt amb el guardó a la Qualitat de la Canal.
 

Més de 140.000 persones han visitat el Mercat del Ram del Vic. Foto: Oriol Clavera


També al Recinte Firal tenia lloc el Concurs de Vaca de Raça Frisona de Catalunya amb la participació d'una norantena d'animals. En la categoria de vaques, Cal Marquet guanyava el premi a Gran Campiona de Catalunya, la subcampiona i el Millor ramat de Catalunya. En categoria de vedelles i braves, la Gran Campiona sortia d'El Campgran, la subcampiona i la menció d'honor de Cal Marquet, el millor ramat per El Campgran i, finalment, el segon ramat de vedelles de Catalunya, altre cop per Cal Marquet.

La mostra també ha comptat amb un altre protagonista: el Concurs Morfològic Nacional d'Ovella Ripollesa, amb una trentena de participants procedents, majoritàriament, de les comarques de Girona i Barcelona. En la categoria de Millor lot d'ovelles el primer premi se l'emportava Sisco Subirats d'Horta de Sant Joan; el segon premi, Xais i cabrits canyelles (Canovelles); en la categoria Millor lot de xaies el primer premi, era per a Mas Niubó de Manlleu; el segon premi per a Jordi Masip de Reus; i en la categoria Millor marrà, el primer premi per a Bardissa (Santa Maria d'Oló); i el segon premi per a Cal Tiu (Les Preses).
Arxivat a