​El projecte de l'obrador de xocolata de Sant Tomàs creix amb la incorporació de Xocolating

L'entitat podrà ampliar les instal·lacions actuals, a Calldetenes, amb les que l'empresa xocolatera té a Manlleu

L'equip de l'obrador de xocolata de Sant Tomàs.
L'equip de l'obrador de xocolata de Sant Tomàs. | Cedida
Nació
22 de març del 2024
L'obrador de xocolata de Sant Tomàs es fa gran. Recentment, ha incorporat les instal·lacions que l'empresa Xocolating 1944 té a Manlleu. D'aquesta manera, l'entitat social podrà fer créixer el projecte nascut fa sis anys a l'equipament de Calldetenes. Amb aquesta operació no només s'expandeix la infraestructura de l'obrador sinó que, a més, permetrà ampliar llocsde treball associats a la iniciativa així com el nombre de persones que hi participen.

L'obrador de xocolata és un projecte que empodera i capacita les persones amb discapacitat intel·lectual vinculades a l'entitat. Actualment hi treballen 7 persones que s'encarreguen de la decoració alimentària dels productes, l'etiquetatge i l'envasat sota la supervisió del mestre xocolater Jordi Ortíz. Avui dia s'hi elaboren una cinquantena de referències cada any i, aquest 2024, ha rebut el premi la millor mona de Catalunya.

No és la primera vegada que Xocolating de Manlleu col·labora amb la Fundació Sant Tomàs a través dels seus obradors de xocolata, amb la contractació de persones amb discapacitat intel·lectual o la prestació de serveis. L'empresa ha decidit "donar una nova oportunitat al negoci vinculant-nos a una entitat social del territori amb qui ja hem col·laborat, que fa les coses amb qualitat i molta cura", explica el fins ara responsable de l'empresa, David Fabré: "Aquest acord representa un pas endavant en termes de sostenibilitat, compromís i qualitat de la nostra producció".

L'acord posa de manifest la importància "de teixir complicitats amb entitats del territori que permetin fer créixer les nostres iniciatives i ampliar les oportunitats de millora de la qualitat de vida de les persones ateses", remarca Joan Casany, president de Sant Tomàs.

Per la seva banda, Ricard Aceves, director general de la institució, detalla que es plantejaven la possibilitat de construir un nou obrador de xocolata per assegurar el creixement del projecte: "Aquest acord ha arribat en el moment adequat", conclou.
Arxivat a