18 detinguts a Manlleu en l'operatiu policial contra un grup criminal d'estafes bancàries per internet

Se'ls acusa d'estafa tecnològica, blanqueig de capital i per pertànyer a organització criminal

El dispositiu a Manlleu.
El dispositiu a Manlleu. | L.Busquets/ACN
20 de març del 2024
Actualitzat a les 14:37h
Des de primera hora d'aquest dimecres diversos cossos policials de l'Estat estan duent a terme un operatiu a Osona, focalitzat a Manlleu, per desarticular un grup criminal investigat per haver comès més de 1.000 estafes bancàries per internet a tot l'Estat.

El balanç final és de 18 detinguts, entre els quals una menor d'edat, acusats dels delictes d'estafa tecnològica, blanqueig de capital i de pertànyer a organització criminal. Segons fonts policials, la investigació va començar l'octubre del 2023 arran de diverses denúncies arreu de l'Estat.
 
A hores d'ara l'operació ja ha finalitzat. Ha començat a la matinada amb vuit entrades simultànies a la capital del Ter i una a Roda de Ter, i hi participen Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra, la Unitat d'Investigació dels Mossos a Osona, l'Ertzaintza, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, amb la col·laboració de la Policia Local de Manlleu.
 

Un dels habitatges de Manlleu on s'han dut a terme els registres, precintat. Foto: Irene Giménez


Un dels registres s'ha dut a terme al carrer Montserrat, on s'han arrestat tres persones -una de les quals menor d'edat-. A més, els agents s'han emportat bosses de mà amb material divers i dos vehicles. Mitja hora més tard que acabés el dispositiu, uns familiars dels detinguts han trencat el precinte del domicili i han entrat a la casa per endur-se uns gossos que havien quedat a dins.

Els veïns es queixen que fa anys que hi ha problemes en aquesta zona. Expliquen que els investigats són vells coneguts dels cossos policials i detallen que, al barri, fa temps que hi ha habitatges ocupats que generen problemes de convivència. L'alcalde de Manlleu, Arnau Rovira, i la primera tinent d'alcaldia i regidora de Governació i Recursos Humans, Lluïsa Bautista, s'han desplaçat en aquest punt per valorar l'operatiu.
 

L'alcalde Arnau Rovira i la regidora Lluïsa Bautista, aquest matí a Manlleu. Foto: Irene Giménez


El batlle destaca la feina que ha dut a terme la policia local -"sense ells aquest operatiu no hagués estat possible", diu-. En referència al malestar dels veïns, tot i desmarcar els problemes de multireincidència de l'actuació policial d'aquest dimecres, Bautista remarca que l'Ajuntament treballa per abordar la situació.