Els Agents Rurals denuncien un conductor al Lluçanès per circular amb una arma carregada i desenfundada

Durant l'escorcoll del vehicle també es van trobar dos paranys prohibits per capturar mamífers, i els agents van enxampar dues persones més que incomplien la normativa de caça en relació amb la seguretat

Confisquen diverses armes, un carregador il·legal, paranys de caça prohibits i altres estris en un control al Lluçanès.
Confisquen diverses armes, un carregador il·legal, paranys de caça prohibits i altres estris en un control al Lluçanès. | Agents Rurals
Osona.com
19 de març del 2024
Actualitzat el 08 d'abril a les 14:42h

El Grup Especial de Verins i Antifurtivisme (GEVA) dels Agents Rurals ha denunciat a tres persones d'una mateixa colla de caça a Lluçà, en el marc d'un servei de vigilància i control de caça major al Lluçanès, per incompliment de la normativa i en relació amb la seguretat.

Un dels individus denunciats circulava per una carretera local durant una batuda de senglar amb una arma de foc carregada, desenfundada i situada a l'abast del conductor, entre els dos seients davanters del vehicle. A més, també va ser denunciat per caçar amb la llicència caducada i sense autorització en una àrea privada de caça. Durant l'escorcoll del vehicle, els agents també van trobar dos braons –paranys de captura de mamífers prohibits-, els quals poden suposar un perill per a la seguretat de les persones.

En el mateix servei, els Agents Rurals van denunciar dos individus més: un per a fer ús indegut de l'arma de foc a l'entorn immediat d'una carretera on està prohibit disparar per no posar en risc els usuaris de la via, per tinença d'un carregador il·legal amb capacitat de munició superior a l'autoritzada i per haver abatut un senglar en una àrea privada de caça sense autorització. El tercer individu també ha estat denunciat per aquest últim motiu.

D'aquesta manera, s'han comissat diverses armes, un carregador il·legal, els paranys prohibits per a la caça de mamífers i altres estris com ganivets, com s'observa a la foto. Aquests fets, tal com informen els Agents Rurals i segons la normativa vigent, comporten responsabilitats administratives i penals.

Arxivat a