​Prats de Lluçanès acollirà l'històric raid internacional «Le Centaure»

La competició tindrà lloc els dies 8, 9 i 10 de març i reunirà participants vinguts d'arreu d'Europa i la península Ibèrica

El Lluçanès s'ha convertit en un territori ideal pels amants del turisme eqüestre.
El Lluçanès s'ha convertit en un territori ideal pels amants del turisme eqüestre. | Consorci del Lluçanès
Osona.com
13 de febrer del 2024
Actualitzat el 08 d'abril a les 14:43h

Prats de Lluçanès acollirà aquest 2024 Le Centaure, l'històric raid internacional d'orientació nocturna –iniciativa nascuda a França l'any 1971-, una competició on es posen a prova les competències i habilitats eqüestres, les tècniques i estratègies i la resistència física i psicològica dels participants durant la nit. Tindrà lloc a la capital del Lluçanès els dies 8, 9 i 10 de març i reunirà participants vinguts d'arreu d'Europa i la península Ibèrica.

El raid, de 100 quilòmetres, s'estructura en dues etapes nocturnes i comptarà amb dues categories –individual i per parelles-, tot i que també es podrà participar en format equips, però sense opció de premi. La competició combinarà equitació en terreny variat, tècniques d'orientació i meteorologia desafiant. D'aquesta manera, els participants hauran de demostrar les seves capacitats en el marc d'una cursa singular en la qual no es pot disposar d'instruments de navegació.
 

El Lluçanès, un territori "ideal"

Amb una alçada mitjana de 700 metres, sense grans desnivells i camins rurals que ressegueixen paisatges de pel·lícula, el Lluçanès s'ha convertit en un territori ideal pels amants del turisme eqüestre.

Le Centaure 2024, organitzat per l'Ajuntament de Prats i el Club Hípic d'Olost sota el paraigua de la Federació Internacional de Turisme Eqüestre (FITE), disposarà d'un equip tècnic de professionals del sector que vetllaran pel correcte desenvolupament de la cursa. A més, prèvia a la competició, també s'ha organitzat un clínic de formació de tres caps de setmana per iniciar i potenciar aquesta especialitat eqüestre a Catalunya.

Arxivat a