​Sant Pere de Torelló celebra la Fira de Sant Sebastià

La popular celebració ofereix propostes vinculades al llegat rural, cultural i gastronòmic del territori

Imatge d'arxiu de la Fira de Sant Sebastià de Sant Pere de Torelló.
Imatge d'arxiu de la Fira de Sant Sebastià de Sant Pere de Torelló. | David Fajula
Osona.com
26 de gener del 2024
La Fira de Sant Sebastià arriba aquest cap de setmana a Sant Pere de Torelló, una celebració tradicional que combina mostres del llegat rural del territori, la festivitat dels Tres Tombs o propostes gastronòmiques.

El pavelló municipal –durant el dissabte 27 de gener a la tarda- i el centre històric de la població –el diumenge 28 de gener durant el matí- seran l'escenari, al llarg dels dos dies, d'un mercat pagès amb parades d'eines, maquinària de jardineria, d'aprofitament de l'energia solar i la demostració d'oficis artesans, així com de la festa dels Tres Tombs i la benedicció d'animals o passejades amb ponis, entre altres activitats.

Pel que fa a la gastronomia, al llarg de la tarda i el vespre del dissabte, s'habilitarà un espai de food trucks, mentre que el diumenge al matí tindrà lloc la festa de la sopa torrada recordant els ranxos que per aquestes dates se celebren arreu de Catalunya. A més, a la plaça del municipi es vendran productes agroalimentaris de la Vall del Ges.

La Fira de Sant Sebastià de Sant Pere de Torelló proposa una programació farcida d'activitats entre les quals no faltaran mostres de cultura popular com, per exemple, cercaviles de gegants i grallers. Més detalls en aquest enllaç.