​La Intersindical denuncia l'acomiadament «improcedent» del seu delegat als serveis centrals de Bon Preu

L'empresa nega "persecució sindical" i recorda que la normativa s'aplica a tots els treballadors

Roda de premsa de la Intersindical per denunciar l'acomiadament .
Roda de premsa de la Intersindical per denunciar l'acomiadament . | Cedida a l'ACN per la Intersindical.
Osona.com
18 de desembre del 2023
La Intersindical denuncia que, el passat 4 de desembre, Bon Preu va acomiadar el seu secretari general als serveis centrals que la cadena té a Hostalets de Balenyà. Segons el sindicat, "l'excusa" de l'empresa és que hi ha hagut una falta "molt greu de frau, deslleialtat o abús de confiança", però el motiu real, asseguren, és la seva activitat sindical. El sindicat ha anunciat l'inici del procés judicial i mobilitzacions per exigir la readmissió del treballador. La primera serà una concentració aquest dimecres, a les onze del matí, a Malla. Per la seva banda, Bon Preu nega "rotundament" que hi hagi "persecució sindical" i recorda que la normativa s'aplica a tots els treballadors, independentment de si estan afiliats o no a un sindicat.

El treballador que ha acomiadat Bon Preu ocupava el càrrec de secretari general de la Intersindical. En aquest sentit, la seva tasca era la de dirigir tota l'activitat sindical que feia la Intersindical en el marc de l'empresa. "Acomiadar-lo és acomiadar la persona que estava presidint el sindicat", explica Pau Cruz, que assegura que l'únic motiu de l'acomiadament ha estat "la persecució sindical". "En tres anys d'antiguitat no hi havia hagut cap sanció, cap avís ni cap advertència per part de l'empresa i de cop apareix una infracció molt greu", subratlla.

En aquest sentit, l'advocat defensa que l'acomiadament vulnera la llibertat sindical i recorda que la llei prohibeix acomiadar qualsevol persona per la seva activitat sindical. "Precisament perquè la llei no ho permet demanem al jutjat la readmissió immediata del treballador", ha explicat Cruz. "Si l'objectiu de Bon Preu és atemorir tots els treballadors perquè no s'organitzin amb la promoció dels seus drets, nosaltres ens mantindrem ferms i continuarem defensant-los sense cap mena de por perquè la repressió no ens atura", ha subratllat.

La UGT és el sindicat majoritari del comitè d'empresa, amb 10 delegats, la Intersindical en té 9 i CCOO 4. Segons la Intersindical, des del moment en què van entrar al comitè, l'abril del 2023, que la relació amb l'empresa és "de constant conflicte". La Intersindical lamenta la falta de suport de la UGT i CCOO.
 

Més acomiadaments

La Intersindical ha recordat que l'any 2022 l'empresa també va acomiadar quatre treballadors que formaven la secció sindical. Tots quatre acomiadaments van ser declarats improcedents, però l'empresa es va negar a readmetre'ls i els va haver d'indemnitzar.
Arxivat a