Les cases rurals i els hotels d'Osona fregaran el ple durant el pont de desembre

El Mercat Medieval de Vic i la Fira de l'Avet d'Espinelves són un reclam turístic que acaba revertint en bons nivells d'ocupació

L'any passat van visitar el Mercat Medieval de Vic unes 275.000 persones.
L'any passat van visitar el Mercat Medieval de Vic unes 275.000 persones. | Adrià Costa
Osona.com
05 de desembre del 2023
Les comarques de la Catalunya Central encaren el pont de desembre amb unes previsions d'ocupació que destaquen com a "molt bones", semblants a l'any passat. En el cas d'Osona, aquestes dates es converteixen en un destí turístic amb dos grans atractius: la Fira de l'Avet d'Espinelves -que preveu atraure prop de 90.000 visitants- i el Mercat Medieval de Vic -l'edició passada, la ciutat va rebre 275.000 persones-. D'aquesta manera, la gran afluència de visitants al territori acabarà revertint en bons nivells d'ocupació a hotels i cases rurals de la zona.

D'altra banda, en el cas del Berguedà, les cases rurals preveuen una ocupació mitjana del 85%, sobretot a les nits de divendres i dissabte, tal com explica a l'ACN el president de l'Associació d'Agroturisme del Berguedà, Oriol Baños. També detalla que, si bé durant l'estiu -sobretot l'agost- van patir una baixada de reserves en comparació a allò a què estan acostumats, els mesos de setembre, octubre i novembre "hi ha hagut ocupacions força plenes". "Tenim la sensació que tornem a la normalitat d'èpoques passades", afegeix.

A l'Alta Anoia, la majoria de les cases de turisme rural també estan plenes. Pel que fa a Montserrat, la principal atracció turística de la Catalunya Central, l'ocupació és del 90% a les cel·les, i del 50% a l'Hotel abat Cisneros.
 

El Mercat Medieval de Vic i la Fira de l'Avet, tàndem turístic a Osona

Des de fa anys la Fira de l'Avet d'Espinelves i el Mercat Medieval de Vic s'han convertit en un reputat tàndem turístic a Osona pel pont de desembre. Enguany, la Fira d'Espinelves ha començat el 2 de desembre i coincidirà amb el Mercat Medieval de Vic durant el pont llarg de cinc dies, del 6 al 10. A la capital d'Osona s'espera rebre unes 275.000 persones, mentre que les xifres estimades de visites a Espinelves preveuen el pas d'unes 90.000 visitants per aquest petit poble de les Guilleries.

Els hostalers tenen clar que aquestes xifres, conseqüentment, acaben revertint en uns bons nivells d'ocupació a les cases i els hotels de la comarca. Des de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme del Moianès i Osona, Toni Dinarès, ha explicat que pel pont, les habitacions de Vic estaran plenes i es penjarà el cartell de complet cada dia. La majoria de les reserves estan ocupades pels paradistes que venen a les fires, ja que el perfil majoritari del visitant és el d'un dia, "aquell que arriba al matí i marxa al vespre". Dinarès ha recordat que el desembre és, "amb diferència", el millor mes de tot l'any pels hostalers osonencs pel que fa a ocupació.
Arxivat a