​La Fira de l'Avet d'Espinelves, un dels atractius turístics més potents del territori

La tradicional mostra de Nadal va obrir portes el passat dissabte i s'allargarà fins al pròxim diumenge 10 de desembre

La Fira de l'Avet d'Espinelves obria portes dissabte amb la previsió de rebre uns 90.000 visitants.
La Fira de l'Avet d'Espinelves obria portes dissabte amb la previsió de rebre uns 90.000 visitants. | L. Casademont/ACN
Toni Carrasco
05 de desembre del 2023
El passat dissabte va obrir portes la Fira de l'Avet d'Espinelves, un dels atractius turístics més potents del territori. L'esdeveniment continuarà al llarg d'aquesta setmana de pont i posarà punt final a la 42a edició el pròxim diumenge 10 de desembre. Enguany, des de l'organització es preveu que més de 90.000 visitants passegin pels petits, estrets i empedrats carrers d'aquest petit poble osonenc de 260 habitants per trobar l'arbre de Nadal més adequat a les seves necessitats. S'espera que, a partir d'aquest dimecres 6 de desembre -amb l'inici del pont- sigui quan hi hagi més afluència de visitants.

El paisatge també és part important de la fira així com una visita a l'església romànica del municipi o a les sequoies gegants de l'Arboretum de Mas Joan. Cada racó del poble està ambientat amb enormes tions naturals fets per artistes locals que llueixen al voltant d'un centenar de parades, fetes gairebé totes de fusta, que ofereixen al públic tota mena d'objectes nadalencs i d'alimentació de proximitat i de qualitat.

El dissabte es va encetar la fira amb el lliurament de l'Avet d'Or a la ninotaire vigatana Pilarín Bayés, en el marc d'un acte que va comptar amb la presència de la presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra, i de l'alcalde d'Espinelves, Toni Tanyà.