Olost reviu el bandolerisme amb una nova edició de la Fira d'en Rocaguinarda

Més d'un centenar d'actors i actrius locals ompliran el municipi d'humor i surrealisme aquest diumenge 5 de novembre per viatjar al segle XVII i donar a conèixer la llegenda del bandoler més conegut de la contrada

Imatge d'arxiu de la Fira d'en Rocaguinarda d'Olost.
Imatge d'arxiu de la Fira d'en Rocaguinarda d'Olost. | Turisme Lluçanès
Osona.com
02 de novembre del 2023
Aquest diumenge 5 de novembre, Olost retrocedeix al segle XVII amb la quinzena edició de la Fira d'en Rocaguinarda. Un centenar d'actors i actrius locals tornaran a omplir el municipi amb personatges d'època entre els quals no faltarà el bandoler Perot Rocaguinarda i Mercè de Pecanins, Nyerros i Cadells o dels estaments de la noblesa i el clergat.

De les 10:00 del matí i fins a les 19:00 hores de la tarda, el petit municipi del Lluçanès serà escenari de diferents escenes com la de les vidents que explicaran què passarà al llarg del dia, la de les barjaules al carrer Berga, la tortura pública on es crucificarà al Gran Fill de Buda, la baralla entre Nyerros i Cadells o l'enfrontament entre Rocaguinarda i Dalmau d'Escatllar.

A la tarda, la mostra incorpora enguany una novetat: a partir de les 16:3 hores començarà un bingo modern presentat pels mateixos protagonistes que encarnen el paper dels diferents personatges. Tot seguit serà el tron del tradicional Make in Off, una exhibició de falconeria, la ballada del Kan-Kan, l'esperada escena de Quixot, Sanxo i Dulcinea, i la representació de l'indult de Perot lo Lladre. La Fira tancarà la quinzena edició amb l'actuació de Tom Jones.

D'altra banda, paral·lelament a les representacions al carrer, durant tota la jornada els visitants podran passejar entre les parades de productes d'alimentació i artesania així com de visites guiades gratuïtes al centre d'interpretació del bandolerisme Espai Perot Rocaguinarda.

La Fira d'en Rocaguinarda es caracteritza pel toc d'humor, el surrealisme, l'absurd i els anacronismes amb l'objectiu de "fer-ho passar bé a tothom qui hi participa i també al públic que ens ve a veure", apunten des de l'organització.

Tots els detalls de la quinzena edició de la Fira d'en Rocaguinarda d'Olost.