​La Fira de la Mercè de Calldetenes, un aparador pel teixit comercial i el producte local

La mostra se celebra aquest dissabte 7 d'octubre en el marc d'una jornada festiva farcida d'activitats gastronòmiques, culturals, tallers i concursos per a tots els gustos

La Fira de la Mercè de Calldetenes en una imatge d'arxiu.
La Fira de la Mercè de Calldetenes en una imatge d'arxiu. | Difucor
04 d'octubre del 2023
Actualitzat el 05 d'octubre a les 10:20h
Un any més, i ja en van 11, arriba la Fira de la Mercè de Calldetenes, un aparador del producte local, artesà i de proximitat i un espai a l'aire lliure a on gaudir de la gastronomia i la bona teca que ofereix el comerç del municipi. Enguany, la mostra tindrà lloc aquest dissabte 7 d'octubre i es concentrarà a la plaça Onze de Setembre i a l'avinguda Pau Casals en el marc d'una jornada festiva –farcida de tallers, activitats i concursos- per descobrir el teixit comercial i empresarial de Calldetenes.

Una 11a edició que comptarà amb una quarantena d'empreses, la majoria de la mateixa localitat, encara que una part dels expositors seran productors externs procedents, per exemple, del Vallès Oriental o del Maresme. Una mostra "lúdica i gastronòmica" durant la qual se serveixen unes 3.000 racions de menjar al llarg del dia i que ofereix unes 800 places per comensals a la mateixa plaça Onze de Setembre.

"La Fira de la Mercè és un bon aparador per promocionar el comerç local i potenciar la zona del centre comercial del municipi", remarca l'alcalde de Calldetenes Miquel Riera. Una fira de producte "quilòmetre Zero", tal com explica la regidora de Comerç i Festes Maria Carme Torner, tot recordant que la mostra "és per gaudir de la bona teca" i de les activitats culturals, familiars "i per a tots els gustos" que s'hi programen.

Les activitats per dinamitzar l'esdeveniment iniciaran a primera hora del dissabte amb el concurs de pintura ràpida i el Calldetenes Juga, mostres de cultura popular, tallers o maridatges amb productes locals. A partir de les 11:00 hores s'inaugurarà oficialment la fira, enguany amb la presència de personalitats com Anna Erra, presidenta del Parlament de Catalunya; Josep Ramon Mut, president delegat de l'Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública; Simeó Parareda, president de l'Associació de Comerciants i Serveis de Calldetenes; i Miquel Riera, alcalde del municipi.
 

Roda de premsa de presentació de la Fira de la Mercè de Calldetenes 2023. Foto: Irene Giménez

 

Una fira per a tots els gustos

La Fira de la Mercè de Calldetenes s'organitza en diferents sectors: l'Espai Gastronòmic, l'Espai Comercial i d'Artesania, l'Espai de Negoci i l'Espai d'Activitats.

 

La plaça Onze de Setembre serà l'escenari principal de la mostra acollint l'Espai Gastronòmic, un menjador a l'aire lliure on descobrir i tastar els productes de proximitat dels comerços locals, de les masies del municipi i dels mestres artesans xarcuters i cansaladers, a on es podrà esmorzar, dinar i sopar a preus populars. L'oferta gastronòmica es complementarà amb servei de foodtracks i les propostes dels bars, cervesers i vinaters.

L'Espai Comercial i d'Artesania s'instal·larà al carrer Verge de Montserrat i a l'avinguda Pau Casals, un escenari on prendran protagonisme els comerços i les empreses locals. També s'hi podrà trobar una exposició de cotxes d'ocasió, motos i vehicles clàssics.

L'Espai d'Activitats, al carrer Girona, serà el més matiner arrencant amb el VI Concurs de Pintura Ràpida. El públic familiar en serà el protagonista amb La Cuineta de la Fira i jocs pels més menuts, entre altres activitats.

Finalment i per tercer any consecutiu, es posa a la disposició d'empreses i possibles clients l'Espai Negoci –que s'ubicarà a l'Auditori Teatre-, amb l'objectiu de facilitar un espai més proper i tranquil.

Consulta tots els detalls i la programació completa de la Fira de la Mercè de Calldetenes 2023.