​Manlleu es prepara per a una nova edició de la Fira del Porc i la Cervesa

Del 29 de setembre a l'1 d'octubre, l'espai firal i la vintena d'activitats programades al voltant de la mostra posaran en relleu el patrimoni gastronòmic i cultural de la capital del Ter

Presentació del a 29a edició de la Fira del Porc i la Cervesa de Manlleu.
Presentació del a 29a edició de la Fira del Porc i la Cervesa de Manlleu. | Irene Giménez
27 de setembre del 2023
Actualitzat el 28 de setembre a les 17:35h
Manlleu ho té tot preparat per celebrar la Fira del Porc i la Cervesa, un mostra marca de la casa que tindrà lloc de divendres 29 de setembre al diumenge 1 d'octubre i en la qual, enguany, hi participaran 34 empreses locals.

Un esdeveniment que compta amb una àmplia oferta gastronòmica amb 11 cerveseres, el mercat agroalimentari i 13 espais de restauració i Food Trucks, així com un espai Off Fira amb la col·laboració de diferents restaurants i comerços del municipi.

Per qui aquesta 29a edició serà especial és per Arnau Rovira, que viurà la seva primera Fira del Porc i la Cervesa com a batlle, i pel nou equip de govern, que la considera una de les cites més importants de l'any i té la voluntat, tal com explica l'alcalde, "d'impulsar-la i que creixi".

"Aquest consistori creu molt en la Fira del Porc i la Cervesa", afegeix el regidor de Patrimoni Cultural Pere Puig, que remarca que la mostra és sinònim de qualitat convertint-se en un referent al territori: "En tres dies, la plaça és un lloc màgic amb una oferta cultural i gastronòmica rellevant".
 

Una vintena d'activitats gastronòmiques i culturals

La fira també s'articula al voltant d'un circuit paral·lel relacionat amb "el patrimoni gastronòmic" de la vila en l'espai anomenat l'Aula del Gust, que té l'objectiu de posicionar les empreses locals a través d'activitats com el Manlleu de Premi -un tast dels embotits guanyadors de Concursos Nacionals i Cervesa Artesana de Manlleu-, la Punxada del barril del divendres, enguany a càrrec de KOM BEER –cervesa artesana premiada amb la medalla d'or al Barcelona Beer Challenge-, o el tast de productes de la cistella de Fet a Osona.

El conjunt de la programació també té el propòsit de "continuar creant cultura cervesera", i per aquest motiu, la fira tindrà col·laboradors de renom com Ariel Caballero -Beer Judge Certification Program- o David Bea –professor de la Universitat d'Alacant especialitzat en antics estils de cervesa a Europa-.

Tampoc faltaran activitats consolidades com el maridatge de cerveses i embotits amb els xarcuters de la vila, la recreació de la matança del porc a càrrec del Mercat Municipal i la sessió de cuina de l'Escola d'Hostaleria d'Osona a la plaça Fra Bernadí.
 

Enguany es podrà adquirir a la fira la cervesa artesana commemorativa del centenari dels gegants de Manlleu. Foto: Irene Giménez

 

Música en directe

La Fira del Porc i la Cervesa també és sinònim d'activitats lúdiques de caràcter més festiu com la música en directe o espectacles familiars amb artistes locals. És el cas de La MusetterFest, grup de música folk de Manlleu; Six In Town, una formació que farà gaudir els manlleuencs amb un ampli repertori de rockabilly i rock'n'roll; Ferran Orriols, cantant, compositor i guitarrista de Nyandú; o el concert de Riders of the Canyon amb Roger Usart entre els músics de la banda.

Els més petits de la casa també tindrà el seu espai durant els tres dies de la mostra. Es tracta de La Granja, un servei de ludoteca, amb ponis, tallers, jocs i altres activitats a càrrec de l'Oci Lúdic.

Consulta la programació de la 29a edició de la Fira del Porc i la Cervesa de Manlleu.


El cartell de la 29a edició, un disseny de Laia Sauret i Pol Robles

El cartell de la 29a edició de la Fira del Porc i la Cervesa de Manlleu és obra de la il·lustradora Laia Sauret, juntament amb Pol Robles. El disseny busca la màxima expressivitat des de la simplicitat, on els taps de corona de les ampolles de cervesa i la imatge del porc en són els protagonistes.

L'autora ha fugit d'humanitzar el porc, malgrat explica que era un recurs que trobava interessant, però que a la vegada entra en contradicció amb el respecte cap a un animal que ens dona tant, i del qual creu que avui en dia es fa un ús excessiu. Un dels taps de corona té la imatge de la fira amb el seu primer premi integrat.
Arxivat a