Entitats i cooperatives de l'economia social i solidària d'Osona es trobaran a la Fira alTERna't de Manlleu

Serà aquest diumenge 24 de setembre a l'embarcador del Ter, i també hi prendran protagonisme les comunitats energètiques

Presentació de la Fira alTERna't d'Economia Social i Solidària 2023
Presentació de la Fira alTERna't d'Economia Social i Solidària 2023 | Cedida
Osona.com
20 de setembre del 2023
En el marc del Mes de l'Economia Social i Solidària d'Osona, que va començar el 3 de setembre amb una nova edició de Tasta La Llavor i diferents municipis de la comarca estan organitzant actes per donar-hi continuïtat, com és el cas de Tona amb les jornades Construïm un futur sostenible, se celebra la Fira alTERna't a l'embarcador del Ter de Manlleu, aquest diumenge 24 de setembre. Una cita que enguany tindrà com a eix temàtic el consum conscient, un ítem que ja va ser el tema protagonista de la campanya de les entitats que configuren la Xarxa, sota l'etiqueta #ViureMillorConsumirMillor.

A la Fira, hi participen entitats que promouen la reutilització i el reciclatge, amb especial rellevància del tèxtil. En aquesta línia, a més de la mostra d'entitats, s'organitzen tallers familiars perquè els petits de la casa puguin endinsar-se en les bones pràctiques i també hi haurà una desfilada de moda amb roba reutilitzada a càrrec de les artesanes d'Un Pas Més.

L'alTERna't també serà el punt de trobada de les comunitats energètiques locals d'Osona –comarca pionera en la seva creació-, cooperatives que fomenten l'empoderament ciutadà en el consum d'energia. I, finalment, la Fira també acollirà una jornada sobre menjadors escolars en la qual es debatrà els diferents models existents i de gestió i se'n presentaran exemples que fomenten el producte de qualitat i de proximitat.

Des de l'Ajuntament de Manlleu es comprometen en continuar apostant per "l'economia diversa", tal com explicava David Bosch, regidor de Transformació Econòmica i Estratègia de Ciutat de Manlleu, en el marc de la presentació de la Fira. En aquesta línia, destacava que l'alTERna't és "un aparador" de la diversitat d'iniciatives empresarials de l'economia social i solidària d'Osona, que va des de petits artesans i cooperatives a empreses consolidades del tercer sector.

A partir de les 10:00 hores es donarà al tret de sortida a la mostra de productes de les iniciatives de l'Economia Social i Solidària d'Osona a l'embarcador del Ter, i al llarg de tot el matí s'oferiran tallers i activitats de dinamització. En paral·lel, tindrà lloc al Museu del Ter la jornada de comunitats energètiques, i a partir de les 11 hores, també en aquest equipament cultural, començarà una jornada sobre menjadors escolars.

Consulta tota la programació de la Fira alTERna't de Manlleu.
Arxivat a